Svečiai iš Latvijos pristatė dailės darbų parodą

Birštono sakraliniame muziejuje kolegos iš Latvijos Jūrmalos miesto muziejaus pristatė savo dailininkų parodą, kurioje daugiausia paveikslų iš Kemerių kurorto.

Parodos atidaryme dalyvavo viešnios iš Jūrmalos muziejaus Inga Sarma ir Arija Vanaga bei Rygos muziejaus atstovas Juris Vanags.

Muziejaus direktorė Vilijeta Šalomskienė pristatydama kolegas iš Latvijos paminėjo, kad su latviais sieja ne tik glaudus bendradarbiavimas tarp muziejų, bet ir bendri dideli tarptautiniai projektai (kartu su kitomis 6 šalimis).

Supažindindama su paroda I. Sarma priminė, kad Kemerių kurorte yra nemažai sanatorijų, taip pat buvęs gražus parkas. Kemerių kurortas kažkuo panašus į Birštoną, tačiau labai apleistas. Bet žmonės tikisi, kad jis bus prikeltas naujam gyvenimui. Iš tikrųjų, žvelgiant į kai kuriuos menininkų paveikslus, galima atrasti panašumo su Birštonu.

Pasak latvių muziejininkės, ši paroda, kurioje eksponuojami plenere nutapyti jų dailininkų Janos Rave, Ievos Carukos, Ainars Meiers, Dzintars Adiens darbai apie gražųjį Kemerių parką, jo gamtos grožį, teikia žmonėms gerų emocijų ir energijos. Šie latvių dailininkų darbai bus parduoti aukcione, kai apkeliaus visas numatytas parodas.

I. Sarma pasakojo apie vykstančius plenerus, kuriuose šiais metais galėtų dalyvauti ir birštoniečiai, ypač suaugusiųjų dailės studijų mokiniai.

Po parodos pristatymo latviai visus susirinkusius vaišino skania jazminų arbata ir latvišku pyragu.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close