„Vasaros karuselė“ pradėjo suktis Birštone

Šeštadienį Birštone nuotaikingu populiariosios muzikos festivaliu-konkursu „Vasaros karuselė“ buvo pasitikta vasara. Į festivalį atvyko jaunieji muzikantai ir šokėjai iš Kauno, Vilniaus, Prienų, Utenos ir Šiaulių.

Konkurso įžangoje pasirodė sportinių šokių klubo „Tero“ solo merginų grupė (vadovė Justina Žemaitytė) ir Birštono vokalinė studija „Crazy“ (vadovė Lijana Stakauskaitė).

Konkursinėje dalyje varžėsi 5–8 metų vaikų grupės ir solistai, taip pat 9–12 metų vaikų grupės ir solistai.

5–8 metų grupėje dalyvavo Birštono meno mokyklos ugdytinė Ugnė Naudžiūnaitė (mokytoja Ramunė Liutvynskienė) ir Prienų meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ dainininkė Austėja Belenevičiūtė (vadovė R. Liutvynskienė), taip pat dainavo ir visa grupė.

9–12 metų amžiaus grupėje dainavo nuostabios Birštono dainininkės sesės Austėja ir Adrija Suchockaitės, kurias dainavimo moko mokytoja R. Liutvynskienė.

Toje pačioje amžiaus grupėje pasirodė ir Birštono meno mokyklos mokytojos Natalijos Kesminienės mokinė Elzė Bisikirskaitė.

Dalyvių pasirodymus vertino konkurso komisija: Indrė Launikonytė – profesionali atlikėja, vokalo pedagogė, LNK TV projektų „Mes vieno kraujo“ ir „Lietuvos balsas“ finalininkė. Indrė taip pat dalyvavo Latvijos TV projekte „Baltijos balsas“, vaidino švedų režisieriaus statomoje roko operoje RENT. Šiuo metu studijuoja muzikos terapiją;

Vladas Kovaliovas – atlikėjas, dainų autorius, grupės „Volis“ vokalistas, roko operos „Jėzus Kristus superžvaigždė“ Jėzaus vaidmens atlikėjas, miuziklų „Velnio nuotaka“, „Paryžiaus katedra“, „Jūratė ir Kastytis“ aktorius, projektų „Triumfo arka“ ir „Lietuvos balsas“ dalyvis;

Ingrida Žiliūtė – Vilniaus miuziklo mokyklos direktorė ir pedagogė bei teatro ir kino aktorė;

Justina Žemaitytė – Lotynų Amerikos šokių Lietuvos čempionė, tarptautinių turnyrų, šokių festivalių nugalėtoja, TV projekto „Šok su manimi“ nugalėtoja;

Robertas Jasinskas – dainų autorius ir atlikėjas, „Dainų dainelės“ komisijų narys.

Komisijai įvertinus visų dalyvių pasirodymus, nominacijas gavo:

už sceninį įvaizdį – Utenos kultūros centro dainavimo studijos DECIMA grupė „Šypsenėlės“ (vadovė Gražina Kapčiuvienė);

už roko stiliaus pajautimą – Ugnė Baniulytė iš Kauno DND studijos (vadovė Nijolė Švagždienė);

už stipriausią vokalą – Gabrielė Gudynaitė iš Vilniaus (vadovė Sonata Kudžmienė);

už artistiškumą – Miglė Mazelskytė iš Kauno VšĮ „Pramogų karalystė“ (vadovė Jovita Murauskaitė-Pavlikovičienė).

 

5–8 metų atlikėjų grupėje nugalėjo „Mažosios žirniukės“ iš Šiaulių (vadovė Regina Varpučianskienė) ir solistė Miglė Mazelskytė iš Kauno.

Reikia pasidžiaugti, kad 9–12 metų grupėje pirmąją vietą užėmė birštonietės Austėja ir Adrija Suchockaitės, padainavusios prancūzų kalba labai gražią dainą „Gėlių galia“ (vadovė R. Liutvynskienė). Visas tris prizines solistų vietas užėmė Kauno DND studijos dainininkai: nugalėtoja tapo Erika Jasaitytė, antrąją vietą užėmė Kristijonas Gorodeckis, trečiąją – Patricija Viliušytė (vadovė Nijolė Švagždienė).

Po apdovanojimų visi galėjo pasižiūrėti Vilniaus miuziklo mokyklos edukacinį vaikų miuziklo projektą „Matilda“, kuriame vaidino ir vertinimo komisijos narė I. Žiliūtė.

Šio gražaus ir nuotaikingo renginio, sukvietusio jaunuosius atlikėjus iš įvairių Lietuvos vietų, organizatorė yra Birštono vienkiemio darželio-mokyklos muzikos mokytoja, Birštono kultūros centro „Crazy“ grupės vadovė Lijana Stakauskaitė.

Praėjusį rudenį skambėjo ir sukosi jos organizuota „Rudeninė karuselė“, kuri buvo jau ketvirta (dalyviai nuo 12 metų). „Vasaros karuselė“ yra „Rudeninės karuselės“ tęsinys, kur dalyvauja vaikai iki 12 metų. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close