Akcija „Obuolys vietoj cigaretės“

1987 m. Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė gegužės 31-ąją Pasauline diena be tabako, kurios tikslas saugoti dabartinę ir būsimas kartas nuo tabako vartojimo bei pasyvaus rūkymo sukeliamų pavojų. Šią dieną visi rūkantieji skatinami nerūkyti.

Minėdamas Pasaulinę dieną be tabako Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras vykdė akciją „Obuolys vietoj cigaretės“, kurios metu kvietė rūpintis sveikata ir vietoj cigaretės rinktis obuolį. Biuro specialistės aplankė Prienų miesto įstaigas ir įmones: UAB „Scapa Baltic“, Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą, Prienų rajono savivaldybę, Kauno regiono kelių VĮ Prienų kelių tarnybą, Prienų globos namus, Prienų autobusų stotį. Iš visų aplankytų įmonių ir įstaigų aktyviausiai akcijoje dalyvavo UAB „Scapa Baltic“. Miesto gatvėse nesutikome daug rūkančių asmenų. Visi rūkantys asmenys galėjo pasimatuoti anglies monoksido kiekį plaučiuose ir sužinoti, kiek rūkymas pakenkęs jų sveikatai. Pastebėjome, kad žmonės tikrai sunerimo pamatę rezultatus ir tikimės, jog atsikratys šio kenksmingo įpročio sveikatai. Nuoširdžiai dėkojame akcijos rėmėjai Prienų rajono ūkininkei Rasai Skučienei, kuri akciją parėmė obuoliais.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close