Prienų rajone vyksta sveikiausios įmonės (įstaigos) rinkimai

Prienų r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuras šiais metais pirmą kartą organizavo sveikiausios įmonės rinkimus. Konkurse panoro dalyvauti keturios Prienų r. veikiančios įmonės ir įstaigos.

Vertinama darbuotojų sveikatos būklė

Nuo š. m. balandžio pradžios iki rugpjūčio pabaigos planuojama įvertinti maždaug 400 darbuotojų sveikatos rizikos veiksnius. Visuomenės sveikatos biuro specialistai apsilankymo metu nemokamai matuoja darbuotojų kraujospūdį, monoksido kiekį organizme, atlieka kūno sudėties analizę.

Pageidaujantiems specialistai suteikia informaciją sveikatinimo klausimais, kaip teisingai maitintis, kaip numesti antsvorį, kaip teisingai užsiimti fiziniu aktyvumu. Dalyvaujančių įstaigų darbuotojai noriai ir aktyviai dalyvauja sveikiausios įmonės rinkimuose. Labiausiai juos domina kūno sudėties analizė, konsultacijos sveikos mitybos klausimais.

Sulaukėme mažai dalyvių

Šiemet organizuojamuose Sveikiausios įmonės rinkimuose, skatinančiuose domėjimąsi savo sveikata ir sveikas iniciatyvas įmonėse, buvo pakviestos dalyvauti visos Prienų r. įstaigos ir įmonės. Tačiau panoro dalyvauti tik 4 įstaigos: Prienų r. Skriaudžių pagrindinė mokykla, Prienų lopšelis-darželis „Pasaka“, Prienų globos namai, VšĮ Prienų ligoninė.

Konkurso nugalėtojus renka Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro sudaryta komisija. Renkant sveikiausią įmonę (įstaigą) bus vadovaujamasi šiais kriterijais:

1. Sveikatos patikrinimuose dalyvavusių įmonės (įstaigos) darbuotojų procentinė dalis.

2. Įmonės (įstaigos) darbuotojų, išklausiusių teorinius-praktinius užsiėmimus, procentinė dalis.

3. Įmonės (įstaigos) darbuotojų sveikatos patikrinimų analizės rezultatai (kraujospūdžio matavimas ir kūno kompozicijos analizė).

4. Įmonės (įstaigos) indėlis į darbuotojų sveikatinimą (pagal paraiškoje pateiktą informaciją).

Sveikiausios įmonės (įstaigos) rinkimai ir apdovanojimai vyks šventės „Rudens spalvos 2017“ metu.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close