Konkursas-festivalis „Judančios spalvos“ Birštono kultūros centro scenoje – dovana žiūrovams (nuotraukos)

Gegužės 27 dieną jau šeštą kartą vyko modernaus šokio respublikinis konkursas-festivalis „ Judančios spalvos“. Šį kartą gana nemažoje Birštono kultūros centro salėje vos sutilpo puikaus renginio dalyviai ir žiūrovai.

 

Šokėjus vertino profesionalūs choreografai: Marius Paplauskas (Kaunas), Tomas Araškevičius (Estija), Darius Žilinskas (Prienai), Džordanas Aksenavičius (Birštonas) ir kostiumo dizainerė Ieva Šimanskytė (Vilnius).

Šiemet į konkursą atvyko vieni iš geriausių ir žymiausių kolektyvų Lietuvoje, kurie varžėsi 4 šokių stilių kategorijose: šou šokių, šiuolaikinio šokio, pop šokio ir gatvės šokio. Šokėjai buvo suskirstyti į 4 amžiaus grupes: iki 8 m; 9–12 m; 13–16 m.; nuo 16 ir vyresni.

Vertinimo komisija vertino patį kūrinio atlikimą, atlikimo technikos kokybę, artistiškumą, režisūrinį sprendimą, kolektyvo stilingumą, sceninį kostiumą, taip pat ir estetinį vaizdą bei sceninę kultūrą.

Pirmieji į sceną išėjo POP šokio kategorijos mažieji šokėjai iš Jurbarko („Dona“), po jų – Prienų kultūros centro šokių studijos „Solo“ šokėjai, vėliau vilniečiai, jurbarkiečiai ir birštoniečiai (KC šokių studija „Vėjas“).

Šokėjai šoko pagal amžiaus grupes, tad niekam žiūrėti nepabodo. Vaikai ir jaunimas susidomėję stebėjo vieni kitų pasirodymus, aptarinėjo detales, aprangą ir netgi judesius.

Visi konkurse-festivalyje dalyvavusių kolektyvų nariai ir jų vadovai buvo apdovanoti padėkos raštais ir festivalio suvenyrais.

Kiekvienoje  amžiaus ir stiliaus grupėje I, II ir III vietų laimėtojai buvo apdovanoti festivalio diplomais ir taurėmis.

Pasak komisijos nario Dž. Aksinavičiaus, šiemet gerai sekėsi vietiniams šokėjams: POP šokių kategorijoje I amžiaus grupėje (vaikai iki 8 m.) II vietą laimėjo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro šokių studija ,,Solo“ (vad. Ilona Aksenavičienė). Šioje amžiaus grupėje nugalėtojais tapo šokių grupė ,,Nimble kids“ iš Vilniaus. II amžiaus grupėje (8–11m.) Birštono kultūros centro kolektyvas ,,Vėjas” (vad. Ilona Aksenavičienė) laimėjo III vietą. Šioje grupėje nugalėtojais tapo ,,Time to show“ iš Kauno.

Pop šokių kategorijoje III amžiaus grupėje (12–15 m.) ,,Solo“ šokėjai užėmė net dvi prizines vietas: II ir III už skirtingus šokius. Nugalėtojais šioje grupėje tapo kolektyvas ,,Isado“ iš Klaipėdos.

Absoliučiai geriausi kolektyvai kiekvienoje šokių kategorijoje gavo konkurso rėmėjo sanatorijos ,,Eglė“ prizus – apsilankymą baseinų ir pirčių komplekse.

Konkursas ir festivalis užtruko gana ilgai, tačiau tai buvo nepaprastai gražus ir spalvingas renginys, už kurio organizavimą Birštone turime būti dėkingi renginio iniciatorei ir sumanytojai, Prienų „Solo“ ir Birštono „Vėjo“ šokių studijų vadovei Ilonai Aksenavičienei.

Jaunatviškas ir spalvingas bei nuotaikingas renginys labai paįvairino Birštono kultūrinį gyvenimą ir išgarsino kurorto vardą visoje Lietuvoje, mat buvo labai daug kolektyvų iš įvairių rajonų ir miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Anykščių, Kazlų Rūdos, Alytaus, Jonavos, Kretingos, Jurbarko ir kt. vietovių.

Šį savaitgalį laukia nauji renginiai, kuriais prasidės kurorto vasaros sezonas.

   

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close