Jaunųjų šaulių lengvosios atletikos varžybos Išlauže

Kaip ir kasmet, gegužės mėnesį, jaunieji šauliai dalyvauja lengvosios atletikos varžybose. Ne išimtis ir šie metai. Gegužės dvidešimt trečiąją jiezniečiai kaip ir pernai išsiruošė į tradicinį renginį. Kartu su Jiezno šauliais varžėsi jaunieji sportininkai iš Pakuonio, Stakliškių, Veiverių, Šilavoto, Skriaudžių, Balbieriškio, Prienų ir, žinoma, Išlaužo. Mokiniai dalyvavo daugybėje rungčių: įvairaus atstumo (60, 100, 500 ir 1000 metrų) bėgime, svarsčio kilnojimo, kamuoliuko metimo rungtyje, rutulio stūmimo, tinklinio ir futbolo rungtyse.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad ir tinklinio, ir futbolo varžybose pirmąja vieta džiaugėsi Jiezno gimnazijos komanda. Šilavoto pragrindinės mokyklos komanda iškovojo antrą vietą paplūdimio tinklinio varžybose, Pakuonio merginos – trečią, Prienai – ketvirtą, šeimininkės – penktąją vietą. Futbolo rungtyje triumfavo jiezniečiai. Jie 0:3 įveikė antrąją vietą užėmusius Balbieriškio mokyklos mokinius. Bronzos medalius namo parsivežė Stakliškių gimnazijos sportininkai. Ketvirtąją vietą iškovojo Skriaudžių komandos futbolininkai, Šilavoto pagrindinė mokykla užėmė aštuntąją vietą, o veiveriškiai – devintąją.

Bėgimo rungtyje mokiniai buvo skirstomi į merginų ir vaikinų kategorijas. Merginų tarpe šešiasdešimt metrų bėgimo rungtyje pirmoji buvo Pakuonio pagrindinės mokyklos mokinė Karolina Maskvytytė. Ji distanciją įveikė per aštuonias sekundes ir keturiasdešimt šešias šimtąsias. Antrąją vietą iškovojo jieznietė Marija Alubauskaitė. Trečioji distanciją įveikė Rasa Radžiūnaitė iš Balbieriškio. Šimto metrų bėgimo rungtyje nugalėjo Pakuonio pagrindinės mokyklos mokinė Aušrinė Kalakauskaitė. Ji šimtą metrų nubėgo per keturiolika sekundžių ir penkiasdešimt šešias šimtąsias. Antrąją vietą iškovojo Ligita Juralionytė iš Prienų. Trečioji vieta atiteko jieznietei Eglei Vinskaitei. Penkių šimtų metrų distanciją greičiausiai įveikė Pakuonio bėgikė Virginija Venclovaitė. Jos rezultatas buvo minutė ir keturiasdešimt trys sekundės. Antra atbėgo vos keturiomis sekundėmis atsilikusi Jiezno gimnazijos sportininkė Erika Kelmelytė. Trečiąją vietą iškovojo Išlaužo pagrindinės mokyklos mokinė Gintarė Janušaitė.

Tarp vaikinų šešiasdešimties metrų bėgimo rungtyje geriausiai pasirodė Šilavoto mokyklos mokinys Julius Ramanauskas. Jis atstumą įveikė per septynias sekundes ir septyniasdešimt šimtųjų. Antras – Pakuonio komandos bėgikas Giedrius Balnanosis, trečias – Jokūbas Knašys iš Išlaužo. Šimtą metrų per dvylika sekundžių ir trisdešimt keturias šimtąsias įveikė ir aukso medalį iškovojo Stakliškių gimnazijos mokinys Artūras Kaminskas, antras distanciją įveikė Balbieriškio jaunasis šaulys Ovidijus Aliulis.Trečią vietą iškovojo Jiezno gimnazijos bėgikas Deividas Kuzma. Kilometro ilgio distancijoje auksu pasidabino Balbieriškio mokyklos atstovas Lukas Beniulis. Jis tūkstantį metrų įveikė per tris minutes ir keturiolika sekundžių. Nuo jo vos dviem sekundėmis atsiliko jieznietis Leonas Tamošiūnas. Trečiąją vietą iškovojo po trijų minučių ir dvidešimt sekundžių finišo liniją kirtęs Stakliškių gimnazijos mokinys Deividas Budrikas.

Kamuoliuko metime tarp merginų geriausiai pasirodė Pakuonio pagrindinės mokyklos mokinė Dovilė Jotautaitė, kurios kamuoliukas nuskriejo net keturiasdešimt du metrus ir šešiasdešimt centimetrų. Antrą vietą iškovojo Balbieriškio sportininkė Rasa Radžiūnaitė. Trečia buvo, atsilikusi vos trisdešimt centimetrų, Skriaudžių pagrindinės mokyklos mokinė Inesa Borodeiko. Vaikinų tarpe auksą iškovojo išlaužietis Lukas Žilinskas. Jo paleistas kamuoliukas nuskriejo lygiai aštuoniasdešimt penkis metrus. Antrasis liko Juozas Budrikas iš Stakliškių. Trečiąja vieta džiaugėsi Jiezno gimnazijos jaunasis šaulys Leonas Tamošiūnas.

Svarsčio kilnojime neaplenkiamas buvo balbieriškietis Airidas Krutulis. Jis iškėlė aštuoniasdešimt kilogramų, pakuoniškis Rytis Deimantavičius liko antras, o Veiverių komandos sportininkas Donatas Stankevičius – trečias. Rutulį toliausiai nustūmė Pakuonio pagrindinės mokyklos mokinys Rytis Deimantavičius. Jo rezultatas – dvylika metrų ir trisdešimt centimetrų. Oskaras Tamulynas iš Balbieriškio liko antras. Trečiąją vietą iškovojo Stakliškių gimnazijos mokinys Juozas Budrikas.

Visą dieną jaunieji atletai varžėsi dėl sportiškiausios komandos titulo. Varžytasi ir asmeninėse rungtyse. Už pirmą vietą buvo skiriamas vienas taškas, už antrą – du taškai ir taip toliau. Mažiausiai taškų surinkusi komanda buvo paskelbta nugalėtoja. Šį kartą ja tapo Pakuonio sportininkų komanda. Sidabrą iškovojo vos vienu tašku atsilikę Jiezno gimnazijos atletai, trečiąją vietą – Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokiniai. Komandos buvo apdovanotos taurėmis. Tinklinio ir futbolo žaidėjai pasidabino aukso, sidabro ir bronzos medaliais. Jais buvo apdovanoti ir kitų rungčių prizininkai. Taip pat sportininkams įteikti garbės raštai ir diplomai, o pabaigoje – saldusis prizas, įsteigtas seimo nario A. Palionio.

Nors diena buvo ilga ir sportininkai nuvargo, bet atgal į Jiezną grįžo su šypsenomis: visa komanda buvo apdovanota medaliais už įvairias rungtis (kai kurie iškovojo ir ne po vieną), šūsnį įvairiausių diplomų ir tviskančias taures. Nors komanda ir užėmė antrąją vietą, vietoj pernai iškovoto aukso, bet iš devynių komandų, tai – labai neprastas pasiekimas. Labiausiai jiezniečiai džiaugėsi tviskančia pirmosios vietos futbolo taure, kuri jau eilę metų iškovojama Jiezno gimnazijos futbolininkų. Laimingi jaunuoliai džiaugėsi šiomis, jau tradiciškomis tapusiomis varžybomis, ir tikėjosi, kad kitais metais taip pat galės dalyvauti bei parveš nemažiau apdovanojimų.                                                  

Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė Eglė Vinskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close