E.Misiūnas: sutarta, jog Lietuva galės vykdyti pabėgėlių apklausas Italijoje

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigia sutaręs su Italijos kolega Marco Minniti (Marku Miničiu), kad Lietuva jau netrukus galėtų vykdyti pabėgėlių Italijoje apklausas.

„Susitikimo tikslas buvo susitarti, kad Italijos pareigūnai leistų mūsų pareigūnams dalyvauti užsieniečių apklausose – to iki šiol jie neleido, jie turėjo argumentą, kad jų teisei tai prieštarauja ir reikia pasitikėti Italijos pareigūnų surinkta informacija. Bet mes turėjome savo argumentų ir pavyko susitarti – ministras pažadėjo, kad galėsime pasirašyti susitarimą dėl tokių apklausų“, – po susitikimo su Italijos ministru BNS telefonu iš Italijos sakė E.Misiūnas.

Jis teigia, kad susitarimą tikimasi pasirašyti per porą savaičių – E.Misiūnas neabejoja, kad atrankose dalyvaujant Lietuvos Migracijos departamento pareigūnams paspartės ir pabėgėlių perkėlimo iš Italijos tempai: šiuo metu iš stovyklų šioje šalyje Lietuva yra priėmusi 17 pabėgėlių, iš Graikijos stovyklų, kur lietuvių pareigūnams leidžiama vykdyti apklausas, perkelti 267 prieglobsčio prašytojai.

„Iki rugsėjo mes kvotos įvykdyti nespėsime, tačiau šis susitarimas leis mums pagreitinti procesą, bus daugiau saugumo, visuomenės interesas bus užtikrintas“, – teigė ministras.

Birželio pirmąją pusę į Lietuvą iš Graikijos stovyklų turėtų būti perkelta dar 35 pabėgėliai, iš Italijos perkėlimų kol kas nėra numatyta.

Lietuva įsipareigojusi iki rudens priimti 1105 asmenis iš tokių šalių, kaip Sirija, Irakas ar Eritrėja. Iki šiol į Lietuvą buvo perkelti 309 migrantai. Naujausiais duomenimis, iš Lietuvos jau išvyko 230 pabėgėlių. Pagal jų perkėlimo tempus Lietuva užima penktąją vietą Europos Sąjungoje

Ignas Jačauskas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close