Poezijos pavasario šventė Birštone

Gegužės 24 dienos vakarą gražiausioje Birštono viešojoje erdvėje, kurhauze, vyko 53-ojo Poezijos pavasario šventė, sukvietusi poezijos ir muzikos mylėtojus susitikti su poetu, eseistu ir vertėju Eugenijumi Ališanka ir multiinstrumentalistu, žmogumi-orkestru Sauliumi Petreikiu.

 

Pristatydama poetą E. Ališanką, Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė priminė, kad jis yra 2012 metų Poezijos pavasario laureatas. E. Ališanka daugeliui mūsų žinomas ne tik kaip poetas, išleidęs 5 poezijos, ir 3 esė knygas, bet ir kaip produktyvus vertėjas.

Šis susitikimas, kaip sakė A. Jaskūnienė, unikalus, nes birštoniečiai turėjo puikią progą pasiklausyti ne tik puikių eilių, bet ir muzikinių improvizacijų, kurias įvairiais instrumentais atliko S. Petreikis.
Poetas skaitė savo kūrybą, o muzikantas muzikavo, vieną instrumentą keisdamas kitu, o kartais, pasitelkdamas savo vokalą, išgaudavo pačius netikėčiausius garsus. Kitaip tariant, išėjo puikus poetinis-muzikinis dialogas, kurio žiūrovai vargu ar tikėjosi išvysti ir išgirsti.

Penkiasdešimt trečiasis Poezijos pavasaris šiemet prasidėjo gegužės 14 dieną, o baigėsi gegužės 26 d. laureato Tomo Venclovos vainikavimu. T. Venclova šią nominaciją gavo už eilėraščių knygą „Eimunidžių giraitė“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close