Projektas „Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone“ sugrįžta

 Kartu su spalvingais žiedais pražydusia vasara į Birštoną sugrįžta Birštono viešosios bibliotekos projektas „Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone 2017“. Jau septintus metus organizuojamas, Lietuvos kultūros tarybos, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Birštono savivaldybės remiamas projektas kasmet sulaukia didelio birštoniečių ir kurorto svečių susidomėjimo.

  Šią vasarą jaukiose kurorto erdvėse, bendruomenėse vyks net 10 nemokamų literatūrinių renginių, kuriuose, perpindami skirtingas meno formas (literatūrą, muziką ir teatrą), pripažinti, profesionalūs Lietuvos kultūros ir meno kūrėjai originaliai pristatys lietuvių rašytojų ir poetų kūrybą, paminės ryškiausias lietuvių literatūros sukaktis.

  Jau birželio 2 d., penktadienį, prisiminsime 1-os lietuviškos M. Mažvydo knygos „Katekizmas“ 470 metų jubiliejų. Renginio programą pristatys aktoriai: E. Stancikas, D. Svobonas, to laikmečio giesmes giedos Vilniaus evangelikų liuteronų parapijos jaunimo ansamblis „Adoremus“.

  Birželio 14 d., trečiadienį, pakviesime į vakarą, kuriame, minint Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, ryškiausio žemininko K. Bradūno gimimo 100-metį, jo kūrybą skaitys žymūs aktoriai V. Kochanskytė, P. Venslovas, dalyvaus rašytojo dukra antropologė, etnologė E. Bradūnaitė.

  Vasarai įsibėgėjus, literatūriniuose vakaruose pristatysime rašytojų: I. Simonaitytės, V. J. Bubnio, G. Aleksos, A. Šlepiko kūrybą. Taip pat, talentingo aktoriaus A. Bialožebskio programa paminėsime išeivijos poeto J. Blekaičio, rašiusio apie ilgesį, nostalgiją Birštono kraštui, gimimo 100-metį.

  Kartu su Siponių krašto bendruomene prisiminsime poetą B. Brazdžionį, paminėsime jo gimimo 110-metį. Savo šviesiais prisiminimais pasidalins asmeniškai, poezija ir laiškais, su rašytoju bendravusi aktorė O. Dautartaitė.

  Liepos 30 d., sekmadienį, bendradarbiaujant su Birštono vasaros menų akademija ir Nemajūnų bendruomenės santalka, organizuosime jurginais žydinčius rašytojo, vieno žymiausių XIX šimtmečio memuaristų S. Moravskio skaitymus. Ištraukas iš knygos „Iš visur po truputį“ II dalis „Broliai bajorai. Atsiskyrėlio gavenda“, skaitys aktorius P. Venslovas, muzikuos R. Beinario vadovaujamas pučiamųjų kvintetas.

  Ypatingos muzikinės intonacijos poeto P. Širvio literatūrinį palikimą pristatys aktoriai D. Jankauskaitė ir P. Ganusauskas, džiazo muzikantas V. Labutis. Organizuosime kartu su Birštono Vienkiemio bendruomene.

  Visą vasarą vyksiančiuose projekto „Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone 2017“ renginiuose laukiami visi, neabejingi knygai, lietuvių literatūrai bei kultūrai. Maloniai kviečiame pasimėgauti darnia gamtos, literatūros, meno ir žmogaus harmonija, kurią atrasite jaukiuose literatūriniuose vakaruose.

Birštono viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close