Nemuno krantinėje vis labiau pražysta užrašas, skirtas Prienams

Gegužės 19 d., dar tik prasidedant Prienų krašto vasaros šventės renginiams, Nemuno krantinė prie „Revuonos“ viešbučio sukrutėjo tarsi didelis skruzdėlynas. Į ją atskubėjo Prienų miesto mažiausieji gamtos mylėtojai.

 

Kasmet organizuojama krantinės priežiūros ir tvarkymo akcija, šiemet buvo simbolinė ir šventinė. Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos Prienų lankytojų centro iniciatyva mažieji bei vyresnieji gamtos mylėtojai Nemuno krantinę papuošė gyvų gėlių užrašu „Prienams-515“.

 

Beje, gyvos gėlės užaugintos tų pačių mažųjų prieniečių. Pasak Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos Prienų lankytojų centro administratorės Loretos Šaltienės, prie akcijos, skirtos savo miestui, mielai sutiko prisijungti Prienų miesto lopšeliai-darželiai „Gintarėlis“ ir „Saulutė“. Pratęsdami švietimo įstaigų moksleivius skatinantį auginti, gerbti ir globoti gamtą projektą-konkursą „Mano žalioji palangė“, mažieji prieniečiai savo ugdymo įstaigose pasėjo, sudaigino ir užaugino šimtus gėlių, skirtų ne tik konkursui, bet ir gimtajam miestui.

 

Šias mažas, tačiau su didele meile užaugintas gėles krantinėje pasodino iš mažųjų gamtos mylėtojų jas perėmę vyresnieji – skautai, susirinkę į tuo metu vykusį skautų sąskrydį. Grupėmis pasiskirstę skautai dirbo taip greitai, jog kartais tekdavo net sulėtinti darbo tempą, kad su jais spėtų ir kiti.

 

Prie akcijos prisijungė ir Prienų bendruomenės Vaikų dienos užimtumo centras. Šio centro vaikai ne tik plušo kartu su skautais, bet ir įsipareigojo pasodintas gėles kiekvieną penktadienį laistyti.

 

Akcijoje dalyvavo ir visas būrys pagalbininkų bei valdžios atstovų. Akcijai išsipildyti padėjo Prienų švietimo centras, Prienų bendruomenės nariai, o gėles sodinančius vaikus palaikė bei pagalbos ranką ištiesė ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

 

Pasak L. Šaltienės, už šį gėlių užrašą ypač reikėtų padėkoti LR Seimo nariui Andriui Palionui. Jis į pagalbą atskubėjo tada, kai atrodė, jog akcija gali ir neįvykti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close