Atvirose Baltijos šalių graplingo žaidynėse – puikūs prieniečių startai

Gegužės pradžioje Klaipėdoje vyko atvirosios Baltijos šalių graplingo žaidynės, kuriose dalyvavo apie 150 sportininkų iš septynių šalių. Be artimų kaimynų, į Lietuvą atvyko vienuolika Indijos sportininkų.

Sportininkai varžėsi dėl penkių diržų, kurie atiteko absoliučios įskaitos nugalėtojams U-17, U-19, suaugusiųjų, veteranų ir merginų grupėse. Džiugu, kad veteranų grupėje (svorio kategorijoje 90+) absoliutaus nugalėtojo titulą ir pagrindinį trofėjų – žaidynių diržą – iškovojo Prienų kūno kultūros ir sporto centro treneris, mišrių kovos menų profesionalas Rokas Stambrauskas.

Jei kiti nugalėtojai graplingo pasaulyje yra neblogai žinomi, tai R. Stambrausko pavardė iki šiol dažniau figūruodavo kitose kovinėse sporto šakose. Beje, per ilgametę karjerą jis dar niekada nebuvo laimėjęs diržo – tai labiausiai ir sugundė dalyvauti varžybose. Kovotojas, kaip visada, santūriai džiaugiasi trofėjumi, kurio, jo žodžiais, kaip tik trūko į kolekciją. Paklaustas, ar pergalė buvo pasiekta sunkiai ir ką jam tai reiškia, Rokas nusišypso: „Nesunkiai. Apskritai Klaipėda man – sėkmingas miestas. Ketverius metus ten gyvenau.“ Reikia pridurti, kad visi R. Stambrausko priešininkai buvo jaunesni.

Kartu su R. Stambrausku atvirosiose Baltijos šalių graplingo žaidynėse Klaipėdoje dalyvavo ir prienietis Aurelijus Zykus, kuris laimėjo savo svorio kategorijoje sidabro apdovanojimą.

Jeigu R. Stambrauską galima pavadinti mišrių kovų menų senbuviu, tai jo treniruojamas 36-erių Aurelijus sportuoja mažiau nei metus…. Pirmiausia jis atvedė pas trenerį R. Stambrauską sūnų – parodyti, kaip kiti treniruojasi, sako, gal susidomės. Pasirodo, sūnaus amžius buvo per ankstyvas, o štai tėtis „užsikabino“. Ir, matyt, ilgam, nes iškart parodė ką gebantis. O pergalės, kaip žinome, užveda, skatina eiti pirmyn, siekti daugiau.

Abu kovotojai buvo pagerbti Prienų krašto vasaros šventės metu, sporto ir pramogų dienos renginyje. Sportininkus pasveikino Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas ir administracijos direktorius E. Visockas, įteikė padėkas ir prizus.

Verta pažymėti, kad kartu su šiais dviem sportininkais apdovanojimas buvo skirtas ir OSK „Šilas“ nariui Vytautui Beliūnui, kuris gegužės 13 d. Panevėžyje vykusiame Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionate sprinto trasoje elito grupėje iškovojo trečiąją vietą.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close