Savanorystė Veiverių bibliotekoje

Vis daugiau žmonių Lietuvoje užsiima savanorystės veikla. Dalyvauti viename iš tokių projektų buvo pasiūlyta ir Prienų Justino Marcinkevičiaus bibliotekos Veiverių filialui. Projektas „Atrask save“ skirtas niekur nedirbančiam ir nesimokančiam jaunimui nuo 15 iki 29 metų, kuriam per keturis mėnesius pasiūlomas darbas arba praktika.

Savanorė Deimantė Dubauskienė norėjo dirbti kultūros įstaigose, o rankdarbių pomėgis atvedė ją į Veiverių biblioteką, kur atsirado galimybė vesti edukacines pamokas.

Nuo pirmų dienų prasidėjo darbai. Charizmatiška, trykštanti gerumu, išradinga, gebanti sudominti vaikus Deimantė labai lengvai įsiliejo į bibliotekos gyvenimą. Jos padedami vaikai išmoko daryti ažūrinius drugelius, laumžirgius ir angeliukus, apyrankes ir pūkuotus žaislus iš siūlų ir karoliukų. Po pamokų, o atostogų metų nuo pat ryto, netilo vaikų šurmulys ir dažnai tik tėvų skambučiai primindavo, kad laikas grįžti namo.

Šis projektas atvėrė bibliotekininkėms ir savanorei galimybę įgyti naujos patirties, padidinti vaikų užimtumą (ypač moksleivių atostogų metu), pritraukti juos į biblioteką. Dėkojame savanorei Deimantei ir projekto „Atrask save“ savanoriškos tarnybos mentorei Airai Jasionytei už suteiktą galimybę dalyvauti projekte. Džiaugiamės, kad toks kūrybingas žmogus dirba Veiverių bibliotekoje.

 

Veiverių bibliotekininkės Jovita Každailienė ir Oksana Venckūnienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close