Klaipėdos uoste prisišvartavo NATO nuolatinės parengties kovinių laivų junginio laivai, šeštadienį juos gali aplankyti ir visuomenė

????????????????????????????????????

Gegužės 26 d. Klaipėdos uoste prisišvartavo NATO nuolatinės parengties jūrinės grupės kovinių laivų junginio laivai (angl. Standing NATO Maritime Group 1, SNMG 1), fregatos „Roald Amundsen“ (Norvegija) ir „Evertsen“ (Nyderlandai). „NATO kovinių laivų grupė Baltijos jūroje tęsia bendrus mokymus su regiono partnerėmis. Jau vyko mokymai su Estijos, Latvijos, Švedijos kariniais laivais, planuojamos pratybos ir su Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivais“, – sakė NATO laivų junginio vadas komandoras Ole Morten Sandquist.
Klaipėdoje NATO laivų junginio vadas ir kitų laivų vadai susitiks su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadu jūrų kapitonu Arūnu Mockumi, Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku bei dalyvaus kituose oficialiuose renginiuose. Gegužės 27 d. Klaipėdos Centriniame keltų terminale NATO junginio laivuose kviečiami apsilankyti Klaipėdos miesto gyventojai ir svečiai.
NATO yra keturios nuolatinės parengties laivų junginių grupės. Dvi iš jų (SNMG1 ir SNMG2) apjungia didelius antvandeninės kovos laivus, tokius kaip fregatos ir eskadriniai minininkai. Kiti du junginiai (SNMCMG1 ir SNMCMG2) yra laivų junginiai apjungiantys priešmininės kovos laivus. Prie grupių pavadinimo esantis skaičius reiškia, kad grupės su skaičiumi 1 veiklą vykdo Šiaurės Europos vandenyse, o su skaičiumi 2 – Pietų Europos vandenyse.
Svarbi informacija:
Gegužės 27 d., 13–16 val. NATO laivai bus atviri visuomenei Klaipėdos Centrinio keleivių terminalo krantinėje (Baltijos prospekto gale).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close