Birštono viešosios bibliotekos projektas „Biblioteka – kūrybinių atradimų namai“ įgauna pagreitį

Kovą startavęs Lietuvos kultūros tarybos, LR kultūros ministerijos ir Birštono savivaldybės remiamas projektas „Biblioteka – kūrybinių atradimų namai“ įgauna pagreitį. Tris mėnesius trunkančios įvairios interaktyvios projekto veiklos įtraukia vis daugiau jaunų, šiuolaikinėmis technologijomis bei naujovėmis besidominčių birštoniečių.

Mažieji projekto dalyviai visą mėnesį dalyvavo didelio populiarumo sulaukusiose robotikos technologijų laboratorijose su profesionaliais „Robotikos akademijos“ vadovais, stebėjo interaktyvų „Stalo teatro“ spektaklį „Sekretai iš būtųjų laikų“, piešė kūrybinėse spektaklio dirbtuvėse.

Balandžio mėnesį, bendradarbiaudami su leidykla „Šviesa“, pradinukus taip pat pakvietėme į interaktyvią pamoką „Atraskime matematiką su šiuolaikinėmis mokymo(si) priemonėmis“, kurią vedė leidyklos „Šviesa“ lektorė, Birštono gimnazijos mokytoja metodininkė Nijolė Jakimonienė. Puikiai šiuolaikinius, inovatyvius mokymo metodus išmananti bei praktikoje juos taikanti pedagogė įdomiai ir originaliai pristatė išmaniąją lentą, jos galimybes, išmokė naudotis mobiliaisiais balsavimo pulteliais. Patraukliai, netradiciškai, žaismingai parengta matematikos mokymo(si) medžiaga sulaukė ypatingo moksleivių dėmesio: visi aktyviai dalyvavo pamokoje, atliko užduotis, nekantravo patys išbandyti išmaniąją lentą. Itin išradingai mokytoja parengė laimės ratą, kurį pasukus burtų keliu paaiškėdavo, kas atliks užduotis prie lentos. Vienos pamokos metu aplankytos skaičių, geometrinių figūrų šalys, keliauta kartu su vaikų mylimiausiais pasakų ir animacinių filmų herojais: Snieguole, Batuotu katinu, Tomu ir Džeriu bei kt.

Vyr. bibliotekininkė Solveiga Pempienė nuoširdžiai dėkojo Nijolei Jakimonienei už įsimintiną pamoką ir džiaugėsi, kad Birštono gimnazijoje dirba šiuolaikiška pedagogė, esanti puikiu pavyzdžiu ne tik mūsų krašto, bet ir visos Lietuvos mokytojoms, o vaikučius apdovanojo simbolinėmis dovanėlėmis.

Gegužę bibliotekoje toliau tęsiama projektinė veikla. Čia vyksta inovatyvios, jau savarankiškai bibliotekos darbuotojų vedamos robotikos technologijų, 3D spausdintuvo laboratorijos, interaktyvios viktorinos. Netrukus prasidės antrasis projekto etapas – vasaros skaitymai „Besisukantys mokslo malūnai“. Užsiėmimai vyks įvairiose kurorto erdvėse, kur vaikai skaitys mokslinę literatūrą, susipažins su papildytos realybės knygomis, atliks mokslinius bandymus su KTU studentais, kurs unikalų interaktyvų mokslinį kubą.

Projekte „Biblioteka – kūrybinių atradimų namai“ laukiami visi šiuolaikinėmis technologijomis besidomintys 5–14 m. birštoniečiai. ATEIK IR ATRASK SAVE BIBLIOTEKOJE!

Vyr. bibliotekininkė Solveiga Pempienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close