Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą,
išaugusį iš pelenų,
kaip savo rūpestį didžiausią,
kuriuo lyg vieškeliu einu.

                                                      Justinas Marcinkevičius

Veiverių vardas didelėmis raidėmis įrašytas į Lietuvos istoriją. Čia kasmet labai gražiais renginiais paminimos svarbios mūsų kraštui datos. Šiais metais Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną miestelio gyventojai džiaugėsi matydami gimnazijos mokinius, linksmai žygiuojančius Skausmo kalnelio link. Pradinių ir priešmokyklinių klasių mokiniai, skautai kartu su mokytojais, bibliotekos bei muziejaus darbuotojomis vasariškos saulės spinduliuose besiplaikstančių vėliavų pavėsyje dainavo dainas, skaitė eiles. Renginyje dalyvavęs seniūnas V. Ramanauskas džiaugėsi jaunimu ir dėkojo mokytojams bei vadovams už nuoširdų tautinį ugdymą. Prie legendinio partizano Juozo Lukšos-Daumanto paminklo muziejininkė J. Každailienė priminė susirinkusiesiems skaudžias partizaninio karo dienas, kvietė didžiuotis savo krašto didvyriais. Vaikų piešiniai ant asfalto „pasakojo Lietuvą“ ir skambios dainos aidėjo meno mokyklos ąžuolų paunksmėje, kur patys gražiausi žodžiai spalvomis sužydėjo prie Veiverių krašto istorijos muziejaus. Kiekvienas renginys augina savo kraštą mylintį žmogų. Už tai esame dėkingi mokytojoms, skautų vadovei J. Joneliūnienei, muziejininkei J. Každailienei, bibliotekininkei O. Venckūnienei.

Lietuvai skirti eilėraščiai, iš vaikų lūpų sklindanti lietuvių liaudies daina, mažųjų rankomis nupiešti Lietuvos vaizdai privertė susimąstyti apie mūsų brangų turtą – LAISVĄ LIETUVĄ.

Veiverių seniūnijos bendruomenės pirmininkė Daiva Venclovienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close