BBL karūna, LKL bei FIBA EUROPE CUP turnyrai – Prienų–Birštono „Vytauto“ sukurta realybė

Foto:Vytautas Mikaitis

Krepšinio sporto klubas „Prienai“ baigia dar vieną sezoną. Pergalingą sezoną. Prienų-Birštono „Vytauto“ komandoje šį sezoną – komandos rokiruotės, naujovės ir, žinoma, Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempiono vardas. 2016–2017 metų sezonas galbūt ir neatnešė išsvajotos, sezono pradžioje sėkmingai saugotos, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderio pozicijos, tačiau leido varžovams suprasti, jog „Vytautas“ ateityje išliks vienu pavojingiausių priešininkų. Apie sezoną išsamiau sutiko papasakoti krepšinio sporto klubo „Prienai“ direktorius Adomas Kubilius.

 

Kaip vertinate šį sezoną? Kas pasikeitė nuo praeitų metų?

Praėjusį sezoną vertinu teigiamai. Įvertinus klubo biudžetą, kuris yra vienas mažiausių LKL, taip pat likusias praėjusio sezono skolas, dar labiau sustiprėjusią LKL ir tai, kad komandą tiesiog persekiojo traumų virusas, 6-oji vieta LKL yra geras rezultatas. Teigiamai vertinu ir komandos pasirodymą FIBA EUROPE CUP turnyre, kuriame iš grupės varžybų patekome į 2 etapą. Svarbiausias akcentas – pirmą kartą klubo istorijoje laimėjome Baltijos krepšinio lygą, dar vieną solidų trofėjų mūsų klubui, Prienų rajono ir Birštono savivaldybių žmonėms ir Lietuvai.

 

Ar skaudu, kad „sausai“ pralaimėjote seriją „Lietkabeliui“?

Skaudžiausias pralaimėjimas – Panevėžyje, pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse, kur pergalė išslydo iš rankų paskutinę sekundę. Tačiau įvertinęs trumpą patyrusių atsarginių suolelį, manau, kad neturėjome daug šansų laimėti.

 

Ar kitais metais planuojate dalyvauti BBL čempionate?

O kas apgins čempiono vardą? Manau, kad dalyvausime. Norėtųsi, kad BBL lyga taptų stipresnė tiek krepšinio lygiu, tiek finansiškai.

 

Kokie buvo įgyvendinti šio sezono tikslai?

Viršijome klubo valdybos lūkesčius BBL lygoje, įgyvendinome užduotį patekti į kitą FIBA EUROPE CUP taurės etapą. Kiek geriau tikėjomės pasirodyti LKL lygoje, bet traumų gausa neleido pasiekti geriausiųjų ketvertuko.

 

Kokie ateinančio sezono planai? Ar keisis komandos žaidėjų, trenerių, administracijos sudėtis?

Tai nuspręs klubo valdyba, kai apibendrinsim sezono rezultatus. Vis dar liko nemaža skolos našta – šią problemą turime išspręsti jau ateinančiame sezone. Turime subalansuoti klubo biudžetą ir įvertinę galimybes – rinktis žaidėjus kitam sezonui.

 

Kokia klubo situacija su rėmėjais ir kokie laukia darbai laikotarpiu tarp sezonų?

Tikimės išlaikyti esamus pagrindinius rėmėjus ir pritraukti naujų. Tikimės, kad nereiks keisti pavadinimo, kuris, panašu, jau „prigijo“ ir Prienų sirgaliams.

Vasarą klube – pats darbymetis. Visų pirma turime suformuoti kitų metų strateginius tikslus bei uždavinius ir priemones jiems įgyvendinti. Laukia biudžeto ir komandos formavimo darbai, darbas su esamais rėmėjais ir naujų partnerių paieška. Atostogoms kol kas tikrai netinkamas laikas .

 

Kaip vertinate patį LKL? Kiekvienais metais vis stipresnis, kokie galimi pokyčiai Seimui priėmus alkoholio reklamos įstatymą?

LKL lyga dideliais žingsniais eina į priekį. Mums, kaip mažų miestelių klubui, darosi nelengva pasivyti tą lygį, kurį kuria LKL, ir konkuruoti. Bet tai intriguoja ir skatina dar labiau stengtis.

Dėl alkoholio reklamos įstatymo projekto LR Seimui ir LR Vyriausybei raštu išreiškėme klubo nuomonę. Ne paslaptis, kad mus remia AB „Volfas Engelman“, todėl yra reali grėsmė netekti vieno iš pagrindinių rėmėjų.

 

Apie klubui priklausančios Prienų–Birštono krepšinio komandos „Vytautas“ sezoną papasakojo ir komandos vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus.

 

Treneri, kurie žaidėjai šį sezoną nustebino labiausiai? Kurie turėtų likti ir kitam sezonui?

Prienuose kasmet kuris nors žaidėjas nustebina. Tai jau tampa gera tradicija. Gal dėl to žaidėjai ir nori pas mus žaisti, nes po sezono Prienuose dažniausiai jų vertė pakyla. Kontraktus kitam sezonui šiuo turi 8 žaidėjai, taigi komandos pagrindą kaip ir turime. Komandos komplektavimo klausimus spręsime tada, kai klubo valdyba sudėlios biudžetą ir bus aišku, kokio lygio žaidėjų dar galime įsigyti.

 

Ne paslaptis, kad jūs aktyviai dalyvaujate ieškant klubo rėmėjų. Kaip manote, ar pavyks išlaikyti komandą, kuri būtų konkurencinga LKL ir galėtų „įkasti“ LKL grandams?

Labai svarbu, kad visi suprastų ir įvertintų, jog mes, dviejų mažų miestelių žmonės, jau 8 sezonus turime aukščiausio lygio Lietuvoje komandą. Esame privilegijuoti, nes, patikėkite, daug kas nori būti LKL, ypač tokiame, koks jis yra dabar. O mums – mažiems – labai sunku.

Mes turime daug gerų žmonių Prienų rajone, Birštone ir visoje Lietuvoje, kurių dėka krepšinis gyvas.

Daug metų pagrindinę finansinę naštą ant savo pečių tempė UAB „Rūdupis“ vadovas Naglis Jaruševičius bei Prienų rajono savivaldybė, įspūdingas sezonas buvo kartu su TONYBET ir Antanu Guoga. Tačiau tais metais, kai buvau išvykęs į Vilniaus „Lietuvos Rytą“, o Prienų komanda kovojo dėl išlikimo lygoje, klubą praktiškai išgelbėjo mūsų rajono žmogus – UAB „Milavita“ vadovas Antanas Milašauskas.

Žinoma, galėčiau vardinti dar daugybę pavyzdžių ir žmonių, kurie daugiau ar mažiau prisidėjo prie mūsų komandos išsaugojimo. Noriu pasakyti, kad mes visus labai vertinam, visai nesvarbu, koks žmogaus indėlis, svarbiausia tai, kad kuo daugiau žmonių būtų kartu su komanda – tik taip mes galim išlaikyti aukščiausio lygio krepšinį.

 

Krepšinio sporto klubas „Prienai“ nuoširdžiai dėkoja visam būriui rėmėjų, vedusių komandą į pergales: generaliniam rėmėjui – „Vytautas“; pagrindiniams rėmėjams – Prienų rajono savivaldybei, Birštono savivaldybei, UAB „Doleta“, UAB „Rūdupis“, UAB „Ekofrisa“, AB „Volfas Engelman“, ROYAL SPA RESIDENCE, PERLUI, UAB „Adma“. Taip pat už pagalbą nuoširdžių padėkų nusipelnė LR Seimo narys Andrius Palionis, UAB „Solotransa“, UAB „Milavita“, UAB „Transporto vystymo grupė“ (TVG), UAB „Milasta“, UAB „Sportpoint“, Antano Guogos labdaros ir paramos fondas, „Neodenta“, UAB „Pror“, UAB „Baldų sandėlis“, UAB „Kesberta“, UAB „Alavina“, UAB „Dananta“, UAB „Pralita“, UAB „Karalius IR KO“, UAB „Sportland“, UAB „Sporto dvasia“, UAB „Darginta“, UAB „Vasiliauskai“, UAB „Strielčių lentpjūvė“, UAB „ARX reklama“, UAB „Hidrosta“, Egidijaus Sadausko įmonė, UAB „Dambavos agroservisas“, UAB „Vaidoma“, ŽŪB „Nemunas“, UAB „Prienų prekyba“, UAB „Rentvila“ ir visi Prienų rajono, Birštono savivaldybių ir Lietuvos žmonės, kurie prisideda ir ateityje prisidės prie „Vytauto“ komandos.

 

Kiekvieno rėmėjo, kiekvieno sirgaliaus palaikymas yra gyvybiškai svarbus! Būkime kartu su Prienų–Birštono „Vytautu“ ir kitame sezone!

 

Foto:Vytautas Mikaitis

BC VYTAUTAS

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close