Šiemet Išlaužo pagrindinės mokyklos dešimtokai, devintokai bei aštuntokai, vadovaujami anglų kalbos mokytojos Eglės, susibūrėme į Vertėjų klubą. Padedame pradinukams dalyvauti tarptautiniame COMENIUS projekte, verčiame tekstus respublikiniam konkursui „Tavo žvilgsnis“.

Mokydamiesi vertimo meno, sulaukėme ir svečių: mus aplankė vertėja Gabrielė Gailiūtė iš Lietuvos vertėjų sąjungos. Kartu su viešnia dvi pamokas aktyviai diskutavome redaguodami mūsų išverstą tekstą „Džefas Venecijoje, mirtis Varanasyje“. Išsiaiškinome leksikos, gramatinius, prasminius mūsų vertimų trūkumus, sulaukėme naudingų patarimų. Darbas buvo sunkokas, bet įveikiamas.
Mums, jauniesiems Išlaužo pagrindinės mokyklos vertėjams, tos dvi pamokos patiko ir buvo naudingos. Sužinojome ne tik teksto vertimo gudrybių, bet ir supratome, kad vertėjų darbas nėra toks lengvas ir paprastas.

Ačiū vertėjai Gabrielei, kuri nepaisydamas atstumo nuo Vilniaus iki Išlaužo, slidaus žiemiško kelio, gripo epidemijos atvyko susipažindinti ir padirbėti su mumis.

 

Tadas Rybelis, Audrius Akelaitis,

Išlaužo pagrindinės mokyklos Vertėjų klubo nariai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close