Po šalnos pabudusį gegužės 11 dienos rytą, nutviekstą pavasario saulės spindulių, Balbieriškio pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės ir pradinių klasių auklėtiniai su savo mokytojomis aplankė net du Balbieriškio apylinkių piliakalnius.

  Ugdomoji veikla vyko netradicinėje aplinkoje. Vaikams buvo labai įdomu susipažinti su Norkūnų piliakalnio istorija, įkopti į piliakalnį ir pasižvalgyti iš aukštai į Nemuno platybes bei upelytės Mikasos juostą. Mokiniai turėjo galimybę ne tik iš vadovėlių iliustracijų, bet ir realybėje pamatyti, kokiose vietose buvo statomos pilys, kad jas kuo sunkiau pasiektų priešas.

  Kieliškio piliakalnis vaikus pasitiko pasipuošęs raktažolėmis, žydinčių ievų aromatu.

  Mokytoja Ramutė Švedienė papasakojo vaikams apie senovėje lietuvių naudotą sutartinį ženklą – ugnį, uždegtą vienoje iš pilių ir įspėjančią kitos pilies gynėjus ir gyventojus apie artėjantį pavojų. Pasididžiavimo, meilės gimtinei, gimtajai kalbai pamokos ant piliakalnių ilgam išliks vaikų atmintyje.

  Džiaugiamės, kad mūsų gimtinėje yra daug praeitį menančių piliakalnių, o juos supa nuostabaus grožio gamta. Juk dažnai ieškome įdomybių toli nuo namų, o išvykoje po piliakalnius įsitikinome, kad neatrasti gimtinės lobiai čia pat.

  Išvyka po Norkūnų ir Kieliškio piliakalnius prisidėjome prie Piliakalnių metų paminėjimo bei pasijutome daugiau sužinoję apie Balbieriškio istoriją, kuri skaičiuoja jau 515 metus.

 

  Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close