Prienų krašto širdis vėl suvirpino moksleivių konkursas „Aš galiu“ (nuotraukos)

Jau penktus metus Prienų ir Birštono krašto specialiųjų poreikių moksleivius meninei kūrybai suvienija konkursas „Aš galiu“.

 

Penkerius metus gyvuojantis konkursas dėl didelio susidomėjimo šiemet jau tapo respublikiniu. Į Prienų kraštą šiemet gabūs ir kūrybingi moksleiviai atvyko ir iš Birštono, Alytaus, Kauno, Visagino.

 

Visi dalyviai turėjo atlikti namų darbus – išlankstyti iš popieriaus gėles, skirtas konkurso sienai. Patys šventės organizatoriai Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos bendruomenė nustebo sulaukę tokios gausybės gėlių, iš kurių sukurta siena virto puošniausių gėlių pieva.

 

Mielai gėles lankstę moksleiviai bei jų pagalbininkės – mokytojos, auklėtojos, žinoma, nudžiugino ne tik gėlėmis. Gegužės 12 d. lauke vis skaisčiau šviečiant pavasario saulei į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą sugužėjo daugiau nei šimtas jaunųjų atlikėjų, paruošusių savo dainas, šokius bei muzikinius kūrinius.

 

Konkursas iškilmingai atidarytas viešnios iš Visagino – Lidijos Gurovos atliekama daina „Nepasiduok“. Lidija į Prienus atvyko neatsitiktinai. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus moksleiviai su ja susipažino dar prieš porą metų. Nuolat po įvairius respublikinius renginius keliaujantys skyriaus moksleiviai ne vienus metus dalyvauja ir Visagine vykstančiame respublikiniame vaikų ir jaunimo neįgaliųjų festivalyje „Nepasiduok“. Būtent jame Lidija ir išgirdo apie Prienuose vykstantį konkursą-šventę, kuriame jau kuris laikas norėjo apsilankyti. Visagino paramos vaikui centre besilavinanti, aplinkinio pasaulio spalvų bei šviesos nematanti Lidija – jau pažįstama ir Lietuvos televizijos žiūrovams, ir koncertų įvairiose Europos šalyse bei Jungtinėse Amerikos Valstijose klausytojams.

 

Širdis suvirpinusi įžangine daina, ji įkvėpė ir kitus jaunuosius atlikėjus skubėti ant scenos, o konkurso komisiją – Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorės pavaduotoją Ligita Gediminienę, Prienų meno mokyklos vokalo mokytoją Reda Černiauskienę bei Prienų meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ vadovę Ramunę Liutvynskienę – imtis darbo.

 

Linksmai nusiteikę prieš kitus konkurso dalyvius bei žiūrovus išsirikiavo lopšelio-darželio „Pasaka“ vokalinio ansamblio (vad. Virginija Dobilienė) mažieji atlikėjai, kurie ne tik kartu su vadove padainavo, bet ir visiems išraiškingai parodė, kaip reikia virti košę ar kepti pyragą. Juos pakeitė viešnia iš Birštono – Julija Survilaitė (vad. Ramunė Kavaliauskienė). Ketverių metukų Julija visus pralinksmino žemaičių liaudies daina „Katins juods“.

 

Visų širdis virpino ir gerai už Prienų krašto ribų žinoma jieznietė Urtė Švenčionytė. Ji klausytojams padovanojo Jiezno muzikos mokykloje meniškai tobulinamą dainą „Aš noriu dainuoti“  (mokyt. Laimutė Benokraitienė). Žiūrovus bei klausytojus pralinksmino ir solistė Aurėja Valinčiūtė. Kartu su pritariamuoju Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos ansambliu ji padovanojo „Vakaro žvaigždelės dainą“ (mokyt. Lina Suchorukovienė).

 

Savo dainomis džiugino ir kasmet konkurse dalyvaujantis Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos vokalinis ansamblis (mokyt. Vilija Vilkaitienė). Šiemet konkurso klausytojams bei komisijai ansamblio vaikai padovanojo ne tik dainą „Muilo burbulai“, bet ir austrų liaudies dainą su dūdelėmis.

 

Vokalinis ansamblis iš Šilavoto pagrindinės mokyklos visus nudžiugino daina „Vaivorykštė“ (mokyt. Vilija Zablackienė, Lijana Sarnickienė), o Birštono gimnazijos vokalinis ansamblis – daina „Traukinys“ (mokyt. Nomeda Kopcikienė). Duetas Andželika Serdiukovaitė ir Renida Žilinskaitė (mokyt. Sonata Labanauskienė ) iš Stakliškių gimnazijos padovanojo dainą „Mano namai“. Skriaudžių pagrindinės mokyklos vokalinis ansamblis (mokyt. Ilona Miklaševičienė, Gintarija Kereišienė) dainavo dainą „Tai ne laikas“. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos vokalinis ansamblis (Valė Gustaitienė) savo bendramoksliams bei svečiams padovanojo dainą „Vaikystei sudie“.

 

Savo gebėjimais groti fortepijonu visus džiugino Prienų meno mokyklos auklėtinė Laura Jancevičiūtė (mokyt. Audronė Žiobakienė). Ji klausytojams padovanojo D. Bruce kūrinius „Puikusis bliuzas“ bei „Šiaudinė skrybėlė“.

 

Ypač visus nustebino ir nudžiugino dviejų draugų – Ugnės Perlytės ir Nedo Giniūno (mokyt. Svetlana Gorovaja, Kamilė Danė) iš Kauno specialiosios mokyklos atlikta daina „Prisėdai šalia“. Su daina „Aukštumos“ nudžiugino ir Kauno specialiosios mokyklos kvartetas (mokyt. Jonesa Drumstienė, Jūratė Margienė).

 

Kauniečius pakeitė šventės šeimininkai – „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus solistė Evelina Jancevičiūtė bei visas šio skyriaus ansamblis (mokyt. Kristina Belenavičienė), padainavęs dainą „Mano linksmas gyvenimas“.

 

Ne ką mažiau visus nudžiugino ir svečiai iš visuomeninės organizacijos specialiosios kūrybos draugijos Alytaus „Guboja“. Duetas Agnė Siaurusaitytė ir Lukrecija Vėlyvytė visiems padovanojo gerai žinomą dainą „Laukų gėlė“, o Vaida Barštytė – dainą „Gandrai“. Merginoms bosine gitara bei klavišiniais akompanavo Tomas Žėkas ir Povilas Gunevičius (mokyt. Stasys Mikalonis).

 

Vėl scenoje pasirodžiusi Lidija atliko konkursui skirtą dainą „Jei tiki“, o Raminta Jancevičiūtė (mokyt. Audronė Žiobakienė), lavinanti savo muzikinius gebėjimus Prienų meno mokykloje, klausytojams padovanojo porą kūrinių, skirtų fortepijonui.

 

Komisijai tariantis dėl visų pasirodymų, susirinkusieji salėje galėjo pasidžiaugti ir kartu pajudėti kartu su „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus (vad. Gintarė Andriukevičiūtė), Pakuonio pagrindinės mokyklos (vad. Valdonė Rasimienė) bei Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos (vad. V. Vilkaitienė) šokėjais.

 

Pertraukos metu visus dalyvius nudžiugino ir Prienų meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ solistės Austėjos Belenavičiūtės (vad. Ramunė Liutvynskienė) bei Lidijos Gurovos dainos.

 

Komisijai suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad konkurso laureato vardai atiteko Julijai Survilaitei, Urtei Švenčionytei, solistei Aurėjai Valinčiūtei bei pritariamajam Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos ansambliui, Kauno specialiosios mokyklos kvartetui, solistei Evelinai Jancevičiūtei, Agnės Siaurusaitytės ir Lukrecijos Vėlyvytės duetui bei akompanuotojams Tomui Žėkui ir Povilui Gunevičiui, bei Lidijai Gurovai.

 

Mokytojams bei moksleiviams už dalyvavimą konkurse įteiktos LR Seimo nario Andriaus Palionio, organizatorių padėkos bei prizai. Padėkos įteiktos ir renginį padėjusiai surengti Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos bendruomenei bei konkurso rėmėjams – LR Seimo nariui Andriui Palioniui, UAB „Ekofrisa“, Jonui Miliauskui, Prienų pedagoginei psichologinei tarnybai, IĮ „Pergamentas“, Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centrui.

 

Neilgai trukusi, tačiau daug džiaugsmo jo dalyviams atnešusi šventė baigėsi finaline Austėjos Belenavičiūtės, Ramunės Liutvynskienės bei „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus ansamblio atliekama pačios konkurso „Aš galiu“ sumanytojos, organizatorės, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotojos ugdymui Kristinos Belenavičienės sukurta daina „Aš galiu“. Pasak jos, ši daina jau kitais metais skambės kaip respublikinio moksleivių konkurso „Aš galiu“ himnas.

 

Konkurso sumanytoja ir organizatorė K. Belenavičienė nuolat stengiasi nudžiuginti Specialiojo ugdymo skyriuje besimokančius moksleivius. Kasmet, gruodžio 3 d., šiame skyriuje rengiama ir netradicinio ugdymo diena – Tarptautinės neįgaliųjų dienos paminėjimas, prie kurio mielai prisijungia nemaža dalis Prienų krašto bendruomenės: sveikatos specialistai, sportininkai, menininkai. Šis konkursas, pasak jos, tai – galimybė. Galimybė šiems moksleiviams kurti ir pasirodyti juos globojančiame renginyje. Galimybė susipažinti su kitais kūrėjais bei atlikėjais ir, svarbiausia, pasidžiaugti. Pasidžiaugti dar viena vaikystės akimirka. Akimirka, už kurią šie vaikai neretai tegali atsidėkoti savo šypsena.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close