Narkotinių medžiagų tyrimas Prienų rajono savivaldybės mokyklinio ugdymo įstaigose 2017 m. balandžio mėn.

Šių metų balandžio 6 dieną Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų r. skyriaus pareigūnais, atliko narkotinių ir psichotropinių medžiagų pėdsakų aptikimo mokyklų aplinkoje tyrimą. Tyrimas atliktas 12-oje Prienų r. sav. mokyklų.

Tyrimo tikslas – nustatyti narkotinių ir psichotropinių medžiagų pėdsakus mokyklos aplinkoje. Tyrimui atlikti buvo panaudoti narkotinių medžiagų paieškos testai „PenTest D4D“. Prienų r. sav. visuomenės sveikatos biuras įsigijo 36 tokius testus, tad turėjome galimybę ištirti 72 vietas mokyklose. Narkotikų testais galima aptikti tokias narkotines medžiagas kaip susmulkintos kanapių dalys, heroino, kokaino, amfetamino milteliai, PCP („Angelų dulkės“). Iš tyrime dalyvavusių 12 mokyklų 10-yje buvo aptikti marihuanos arba sintetinių medžiagų pėdsakai (7-iose aptikta kanapių, 3-iose – amfetamino, 2-ose – PCP).

2015 m. šis tyrimas taip pat buvo atliktas 12 mokyklų, 9-iose buvo aptikti narkotinių medžiagų pėdsakai (8-iose aptikta kanapių, 1-oje – PCP).

Lyginant kelių tyrimų rezultatus, galima teigti, jog mokyklose padėtis blogėja.

Visais aktualiais narkotinių medžiagų vartojimo prevencijos klausimais galima kreiptis į Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą (Revuonos g. 4, Prienai), el. p. prienu.vs.biuras@gmail.com arba skambinti telefonu 8319 54 427, darbo metu. Kilus įtarimui dėl narkotinių medžiagų vartojimo ar platinimo – kreiptis į Alytaus apskrities vyriausiojo komisariato Prienų rajono policijos komisariatą tel.: 8319 62 170 arba 112.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close