Aplinkosaugininkai informuoja

Balandžio mėnesį Prienų aplinkos apsaugos pareigūnai surašė administracinius nusižengimų protokolus už šiuos pažeidimus:

– 3 už nuotekų išleidimą į aplinką viršijant nustatytus normatyvus. Toks pažeidimas užtraukia baudą piliečiams nuo 60 iki 300 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 170 iki 1170 eurų.

– 2 už atliekų deginimą išmetant teršalus į aplinkos orą. Šis pažeidimas piliečiams užtraukia baudą nuo 60 iki 300 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 170 iki 1170 eurų.

– 1 piliečiui skirta bauda už aplinkos teršimą nepavojingomis buitinėmis atliekomis daugiau kaip 0,1 m3, bet mažiau už 1 m3. Toks pažeidimas pagal AN kodeksą užtraukia baudą piliečiams nuo 150 iki 300 eurų.

– 1 administracinė bauda skirta asmeniui už atliekų surinkimo, vežimo ir apdorojimo veiklą, kai tai buvo daroma neturint teisės užsiimti tokia veikla. Šis pažeidimas užtraukia baudą nuo 300 iki 850 eurų.

–1 administracinė bauda skirta įmonės atsakingam asmeniui už medžių, augančių ne miško žemėje, žalojimą, šiuo atveju už netinkamą jų genėjimą. Už tokį pažeidimą piliečiams gresia bauda nuo 60 iki 200 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 80 iki 300 eurų.

 – 4 administraciniai nusižengimų protokolai surašyti už mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus. 2 žvejams taikyta atsakomybė už žvejybą be žvejo bilieto. Toks pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 10 iki 60 eurų. 2 žvejai bausti už žvejybą neleistinoje vietoje, t.y. arčiau kaip 100 m žemiau tvenkinių vandens nuleistuvų (užtvankų). Už tokį pažeidimą AN kodekse numatyta bauda nuo 120 iki 300 eurų su įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Pavasarinė aplinkosauginė akcija „Medžiok saugiai“ skirta Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pažeidimų prevencijai. Siekiama sustiprinti medžioklių kontrolę medžioklės sezono pradžioje, mažinti neteisėtą medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudojimą ir užtikrinti saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų laikymąsi. Pavasarinė akcija bus vykdoma iki birželio 30 d., taip pat akcija bus tęsiama ir rudenį, nuo spalio 15 d.

Balandžio 20 d. baigėsi akcija „Lydeka“, kurios metu aplinkosaugininkai organizavo reidus, nuolat stebėjo vandens telkinius, ypač svarbiausias lydekų nerštavietes. Akcijos metu ir tikrinant žvejus Prienų aplinkosaugininkai nustatė 3 šiurkščius bei 8 kitus mėgėjų žvejybos pažeidimus, patikrino 184 žvejus mėgėjus.

Vykdydami valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę Alytaus RAAD Prienų agentūros pareigūnai balandžio mėnesį surašė 23 administracinių nusižengimų protokolus.

Balandžio mėnesį vykdant reidus dėl mėšlo tvarkymo nustatyti 9 atvejai, kai mėšlas buvo sandėliuojamas nesilaikant aplinkosauginių mėšlo tvarkymo reikalavimų. Pažeidėjams taikyta administracinė atsakomybė. Primename, kad pagal Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosauginius reikalavimus mėšlas ir srutos turi būti kaupiamos ir laikomos taip, kad būtų išvengta paviršinio ir požeminio vandens taršos.

Gegužės 1 d. pradėta vykdyti aplinkosauginė akcija „Medžiok saugiai“.

Raginame gyventojus nebūti abejingiems ir esant įtarimų, kad pažeidžiami aplinkos apsaugos reikalavimai, informuoti Prienų aplinkos apsaugos agentūrą tel. (8-319) 61732 (darbo valandomis) arba tel. 112 (ne darbo metu).

 

                                Prienų aplinkos apsaugos agentūros informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close