Ugnis ne tik draugas, bet ir priešas

Šv. Florijonas laikomas susijusių su ugnimi profesijų globėju. Pagal legendą, šv. Florijonas, vadovaudamas karių būriui, vienu kibiru vandens užgesino degantį kaimą. Jo kultas atgijo XIX–XX a., ieškant globos nuo gaisrų, katastrofų bei epidemijų. Daugelyje Europos šalių šv. Florijono dienos proga buvo rengiamos šventės visuomenei, organizuojami ugniagesių pasirodymai. Siekiant priminti Lietuvos gyventojams apie pasiaukojamą ugniagesių darbą bei nevaldomos ugnies pavojų, gegužės 4-oji – ugniagesių globėjo šv. Florijono diena buvo įrašyta į atmintinų dienų sąrašą.

Šią dieną Šilavote buvo surengta edukacinė popietė „Ugnis ne tik draugas, bet ir priešas“.

Popietės dalyviai, pasižiūrėję mokomąjį filmuką „Gaisras gamtoje“, išskubėjo pas Šilavoto ugniagesius. Juos pasitiko Šilavoto gelbėtojų komandos ugniagesiai Donatas Straigis ir Juozas Žėčius. Profesinės šventės proga ugniagesius pasveikino Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė. Ugniagesiai trumpai papasakojo apie savo darbą, atsakė į popietės dalyvių klausimus, parodė gaisrinės automobilį, supažindino su jame esančia įranga. Viešnagės pabaigoje padėkojome ugniagesiams už priėmimą ir palinkėjome kuo rečiau vykti į gaisrus.

 

  Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Saulė Blėdienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close