Septintojo instrumentinės muzikos festivalio „Pasidirbau aš dūdelę“ atgarsiai

Vasario 26 d. jau septintąjį kartą į rajoninį pradinių klasių mokinių instrumentinės muzikos festivalį ,,Pasidirbau aš dūdelę“ pakvietė Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyrius. Šiemet  festivalyje dalyvavo septyni Prienų rajono mokyklų mokinių kolektyvai ir kolektyvas iš Vilkaviškio rajono Žaliosios Vinco Žemaičio pagrindinės mokyklos Daržininkų skyriaus. Daržininkų skyriaus mokinius dalyvauti šiame festivalyje viliojo Vilkaviškyje sklandantys atgarsiai apie pernykštį renginį (pernai metais dalyvavo Vilkaviškio rajono Klampučių pagrindinės mokyklos pradinukų kolektyvas).

Festivalio organizatoriai, Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus pradinukai, labai rūpestingai ir atsakingai ruošėsi šiam renginiui: visus atvykusius svečius pasitiko, registravo ir kiekvienam linkėdami skambaus dūdelės virpėjimo dovanojo po festivalio emblemą. Vėliau seneliai (ketvirtaklasiai Kamilė Burčikaitė ir Visvaldas Lazauskas) svetingai priėmė į savo senovinę pirkią ne tik visus konkurso dalyvius bei svečius, bet ir pasiklydusį našlaitėlį (Jaunių Dagilį, 4 kl.)… Žavingai raganėlei (Airidai Tarasauskaitei) mažo vargdienėlio grojimas dūdele nelabai patiko, todėl į sceną ji pakvietė tikrą muzikantą – Birštono meno mokyklos mokytojas metodininkas Mindaugas Bivainis. Jis visus pradžiugino nuotaikingomis saksofono melodijomis.

Mažuosius šventės dalyvius pasveikino ir padrąsino šio puikaus festivalio sumanytoja ir pradininkė, buvusi mūsų mokyklos, o dabar Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos muzikos vyr. mokytoja Ramunė Liutvynskienė. Tradiciškai festivalio pradžioje nuskambėjo mokytojų Valės Gustaitienės ir Irenos Laimelienės specialiai festivaliui sukurtas himnas. Mokyklos direktorius Stasys Valančius pasveikino visus kolektyvus ir jų vadovus, pristatė festivalio komisiją: Rimvydą Zailską –  komisijos pirmininką, Prienų r. savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėją, narius: Švietimo skyriaus vyr. specialistę Laimutę Jančiukienę, muzikos vyr. mokytoją Ramunę Liutvynskienę, muzikos mokytoją metodininką Mindaugą Bivainį.

Nors visi festivalyje dalyvavę kolektyvai gavo po nominaciją, komisijos darbas iš tiesų buvo sudėtingas. Dūdelių melodijos viena už kitą buvo linksmesnės, skambesnės, profesionalesnės… Kol komisija tarėsi, jaunieji muzikantai ir klausytojai vaišinosi atsivežtais pyragais, arbata, sultimis, linksmai žaidė, dainavo „karaoke“.

Komisijos pirmininkas Rimvydas Zailskas pasidžiaugė gražia švente, šauniais muzikantais, jų mokytojais ir paskelbė festivalio nominacijas. Nominacija „Geriausias debiutas“ atiteko Želkūnų pagrindinės mokyklos kolektyvui „Dūda“ (vadovė Valė Gustaitienė). Linksmiausią kūrinį pagrojo Šilavoto  pagrindinės mokyklos Klebiškio pagrindinio ugdymo skyriaus mokinių ansamblis „Muzikos garsai“ (vadovė Renata Žibienė), sudėtingiausią – Vilkaviškio r. Žaliosios Vinco Žemaičio  pagrindinės mokyklos Daržininkų skyriaus kolektyvas „Pašešupio savalkietukai“ (vadovė Irma Menčinskienė). Harmoniškiausiu kolektyvu pripažintas Prienų  „Ąžuolo“ progimnazijos Nemuno pradinio ugdymo skyriaus 3a klasės ansamblis (vadovė Alma Liutkienė). Nominaciją „Meniškiausi atlikėjai“ pelnė Šilavoto pagrindinės mokyklos „Mažieji čiulbuonėliai“ (vadovė Lijana Sarnickienė), „Profesionaliausiais atlikėjais“ pripažintas Prienų  „Ąžuolo“ progimnazijos Nemuno pradinio ugdymo skyriaus 3-4 klasių ansamblis (vadovė Lina Suchorukovienė). Nominaciją „Originaliausias kolektyvas“ pelnė Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos „Žiogeliai“ (vadovė Ona Krikštolaitienė), o šeimininkai – Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus kolektyvas „Vieversiukai“ (vadovė Valė Gustaitienė) – džiaugėsi gauta „Linksmiausio kolektyvo“ nominacija.

Visiems kolektyvams Rimvydas Zailskas įteikė diplomus. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Neringa Zujienė kolektyvams bei vertinimo komisijos nariams padovanojo po festivalio suvenyrinę dūdelę, kuri ne tik primintų, bet ir įpareigotų jau nuo dabar pradėti laukti, ruoštis aštuntajam „dūdelių suvažiavimui“.

Šventės pabaigoje salė vėl prisipildė saksofono melodijos, kuri išlydėjo namo visus dalyvius bei festivalio svečius.

 

Aldona Gregerienė,

pradinių klasių vyr. mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close