Gydytis patiems ir be vaistų padeda – su džok

Sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ kvietimu Birštone jau antrą kartą lankėsi Arūnas Jauniškis, kuris moko, kaip galima sau padėti be didelių pastangų ir be vaistų, naudojant su džok metodiką. A. Jonuškis yra klubo „Kelias į save“ vadovas, išleidęs jau 8 knygeles apie šį metodą, gydymo būdus ir sėkmingas pasveikimo istorijas.

 

Arūnas baltoje lentoje iš karto nupiešia žmogaus ranką, o nykštį – tarsi sumažintą galvos, pereinančios į kaklą, kopiją. Viršutinė piršto dalis yra viršugalvis, centre yra nosis, kiek aukščiau akys, o šonuose ausys. Yra ir burna, o prie susijungimo su delnu – visų kakle esančių organų taškai. Kiti žmogaus svarbiausių organų taškai išsidėstę įstrižai delno: viduryje – širdies, plaučių, delno apačioje – kepenų, kasos, tulžies pūslės, o aukštyn, pirštų link – žarnyno.

Su džok terapija – korėjietiška taškinio delnų masažo sistema. Visi kūno organų, stuburo, sąnarių ir kiti taškai yra mūsų delne. Žinodami, kokius taškus spaudyti, galime gydyti save kur bebūtume. Skaudūs taškai delne rodo ne tik esamas ligas, silpnas organizmo vietas, bet ir artėjančias ligas. Tiksliai veikiant taškus, skausmai pradeda mažėti jau po kelių minučių.

Kalbėdamas apie vieno ar kito organo veiklą, Arūnas piešinyje, o paskui ir savo delne rodė juos atitinkančius taškus ir aiškino, kaip pirmiausia juos surasti, o paskui masažuoti skaudžiausius taškus, kurie ir rodo, kur slypi negalavimas.

Vyriškis pasakojo, kaip pavyko padėti vienam ar kitam žmogui išgyti pačiu paprasčiausius būdu – masažiniu žiedu ar lazdele, masažuokliu pačiam tai atliekant. Kaip sakė Arūnas, geriausias būdas, kai pamokini žmogų, ir jis pats tampa atsakingas už savo pagijimą. Kitu atveju, kai tik žmogui palengvėja, jis sugrįžta prie ankstesniojo savo gyvenimo, dėl kurio ir susirgo. Žmogus turi suprasti, kad reikia ne tik dalinio palengvėjimo, bet ir visiško pagijimo, tačiau norint to pasiekti dažnai reikia pakeisti savo gyvenimo būdą, būti atsakingam už save, nesvarbu, kokio esi amžiaus ir kokia liga sergi. Anot Arūno, visuomet verta pamėginti pasitelkus į pagalbą ir tradicinius vaistus, ir dėles, ir įvairų masažą.

A. Jonuškis pasakojo, kad jis važinėja po įvairius šalies regionus, skaito paskaitas ir moko žmones, kaip galima pasigydyti be vaistų. Tačiau ir primena, jog nepakanka tik keletą dienų pasimasažuoti, tai turėtų būti kasdieninis ritualas, kasdieninis darbas su savimi. O tada ir rezultatais galima pasidžiaugti.

Dar vienas būdas veikti aktyvius taškus, anot Arūno, yra gydymas sėklomis – pupelių, grikių, pipirų, aguonų, žirnių, lęšių. Pasak jo, gydymui naudojama sėkla, labai panaši į pažeistą organą. Pavyzdžiui, grikių grūdai klijuojami ant aktyvių taškų turint nusiskundimų plaučių ligomis, pupelės panašios ne tik į inkstus, bet ir į blužnį, todėl jas reikia dėti ant tuos organus atitinkančių taškų. Putinų uogos primena širdį, pipirai, žirniai, lęšiai – šlapimo pūslę. Kviečių grūdai yra tarsi pavasario energija, skatinanti organą valytis, todėl juos reikia dėti ant žarnyno taškų, o štai juodieji pipirai savo energija kaitina, šildo, aktyvina organo funkcijas. A.Jonuškis taip pat pasakojo apie fermentuoto maisto privalumus, kaip patiems jo pasigaminti ir vartoti. Turintiems problemų ir norintiems pasikonsultuoti Arūnas surado skaudamas ir jautrias vietas, patarė, kokias sėklas reikėtų dėti, kaip ir kokiomis priemonėmis geriausia masažuotis. Seminaro metu buvo galima įsigyti masažuoklių, taip pat keletą A. Jonuškio knygelių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close