Paprienės bendruomenė: apie darbus, veiklas ir seniai brandintos idėjos įgyvendinimą

Balandžio 21 d. vyko ataskaitinis Paprienės bendruomenės susirinkimas, kuris prasidėjo gražia ceremonija. Bendruomenė įgyvendino daugiau nei metus brandintą mintį – įkūrė Knygų namelį. Ateikite paskaityti, atneškite jau perskaitytą ir pasiimkite patikusią knygą, laikraštį ar žurnalą. 


Per oficialų Knygų namelio atidarymą papasakota jo atsiradimo istorija – kaip ši mintis kilo bendruomenės nariui Pranui Marčiulaičiui, kaip Stasys Visockas gamino namelį, kaip Jūratė ir Rimvydas Zailskai surado dažų, kuriais dailininkas Dainius Jurevičius žaismingai apipavidalino namelį. „Kolektyviškai rinkome vietą nameliui. Galiu pasakyti, kad šio namelio atsiradimas – puikus mūsų bendruomeniškumo pavyzdys“, – pasidžiaugė Paprienės bendruomenės pirmininkė Jūratė Zailskienė. Kartu su pirmininke, palinkėdami tolimesnės sėkmės, namelį atidengė Prienų r. savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, Prienų seniūnas Algimantas Matulevičius, Paprienės bendruomenės narė ir sveikuolių organizacijos vadovė Leonora Kalantienė.
Tą patį vakarą Prienų ligoninės lauko salėje vyko ir Paprienės bendruomenės ataskaitinis susirinkimas. Buvo išklausytos veiklos ir finansų ataskaitos, aptarti artimiausi darbai ir renginiai.

Nevardijant visų mažų darbelių, kuriuos atlieka kartu ir pavieniui darbštūs bendruomenės nariai, kelionių, bendruomeninių talkų, reikėtų pažymėti pagrindines ir didžiausias veiklas, į kurias aktyviai įsijungė didžioji dalis aktyviausių bendruomenės narių. 2016 m. birželio 16 d. Paprienėje buvo įrengta petankės aikštelė ir tą pačią dieną surengtas pirmasis atviras Paprienės petankės turnyras, kuriame dalyvavo 13 (dvejetų) komandų. Tikimasi, kad šis sporto renginys, kaip ir kaimynų šventė „Sėsk, broliuk, po uosiu“, kolektyvinis Lietuvos himno giedojimas, kalėdinės eglutės puošimo ir Trijų karalių šventės vaikams, taps tradiciniu ir populiariu.

Dar vienas praėjusių metų įvykis yra ne tik svarbus bendruomenės gyvenime, bet ir atskleidžia gyventojų solidarumą, rūpestį savo ir kaimynų saugumu. Gruodžio 2 d., bendradarbiaudama su Prienų policija, Paprienės bendruomenė atidengė pirmąją Saugios kaimynystės lentą Paprienėje. Prie saugios kaimynystės prisijungė daugiau nei 30 namų.

Pristačiusi praėjusių metų veiklos ataskaitą, pirmininkė J. Zailskienė padėkojo pagrindiniams bendruomenės partneriams ir rėmėjams – Prienų rajono savivaldybei, VšĮ Prienų ligoninei ir jos direktorei Jūratei Milaknienei, Prienų seniūnijos kolektyvui, sveikuolių klubui „Versmenė“ ir jos pirmininkei Leonorai Kalantienei.

Susirinkime dalyvavusi Prienų globos namų direktorė Inga Barkauskienė padėkojo Paprienės bendruomenės narei, seniūnaitei Stasei Dumalakienei, kuri su vyru padėjo surasti pradingusį globos namų gyventoją.
Susirinkimo pabaigoje puikų koncertą padovanojo svečiai iš Vilkaviškio – pagyvenusių žmonių klubas „Rudenėlis“, kurio pirmininkė Danutė Akucevičienė dar ir pakvietė Paprienės bendruomenę atvykti į kitais metais vyksiančias Pasaulio vilkaviškiečių dienas.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close