Akcinės bendrovės „Versmė“ visuotinis susirinkimas

Balandžio 20 dieną Birštono „Versmės“ sanatorijos konferencijų salėje vyko eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas. Iš sąrašuose esančių 109 akcininkų, susirinkime dalyvavo 15 fizinių ir 1 juridinis asmuo, tačiau susirinkimas buvo galiojantis, kadangi dalyvavo didžiausią akcijų paketą turintis juridinis asmuo, t.y. Birštono savivaldybės atstovas. Susirinkime buvo išrinkta AB „Versmė“ valdybos pirmininkė Jovita Tirvienė ir stebėtojų tarybos narys Juozas Aleksandravičius.

Reikia priminti, kad AB „Versmės“ akcijų didžiausią dalį – 83,52 proc. turi Birštono savivaldybė, o kitas 16,48 proc. – smulkūs akcininkai, daugiausia buvę darbuotojai.

Visuotiniame akcininkų susirinkime buvo išklausyta AB „Versmės“ sanatorijos direktoriaus Antano Danio pateikta 2016 metų veiklos ataskaita.

Direktorius akcininkams pateikė informaciją apie pelningai dirbančią sanatoriją, apie 2016 m. gautą 311 tūkst. eurų pelną, taip pat pateikė ir kitus finansinius rodiklius. Vyr. finansininkė Daiva Mikalauskienė informavo apie auditoriaus išvadas, kurios yra teigiamos.

Susirinkime balsų dauguma buvo patvirtinta metinė finansinė ataskaita ir pelno paskirstymo projektas, taip pat priimtas sprendimas dėl audito įmonės parinkimo ir apmokėjimo sąlygų nustatymo bendrovės 2017 m. finansinių ataskaitų auditui.

Susirinkime buvo pažymėta, kad visą uždirbtą pelną teks skirti renovacijai ir pastatų remontui.

Taigi ilgamečiai akcininkai, investavę savo lėšas, dividentų ir vėl negaus. Kalbėdamas Jonas Raiskas apgailestavo, kad vyresnio amžiaus akcininkai norėtų nors šiek tiek gauti dividentų, nes pensijos mažos ir išgyventi sunku. Bet dar Birštono savivaldybės tarybos posėdyje buvo nutarta nemokėti dividentų ir visas lėšas skirti renovacijai…

Pristatant ateinančių metų veiklos planą buvo paminėta, kad reikės ieškoti kofinansavimo lėšų pastatų renovacijai ir parengto techninio projekto įgyvendinimui.

Beje, smulkieji akcininkai replikavo, kad nebuvo informacijos apie akcininkų susirinkimą, kiti sužinoję tik paskutinę minutę iš dirbančiųjų sanatorijoje. „Versmės“ direktorius paaiškino, kad pagal galiojančius įstatus apie ataskaitinį susirinkimą buvo paskelbta respublikinėje spaudoje. Žmonėms tokie „įstatai“ nėra visai suprantami. Kodėl birštoniečiai turi skaityti respublikinę spaudą, tikėdamiesi rasti juos dominantį skelbimą? O sanatorijos tinklalapyje irgi ne kiekvienas sugalvos paieškoti, ne visi ir sugeba…

Pasak smulkiųjų akcininkų, jie čia neturi jokio balso ir niekam neįdomūs. Parduoti akcijas gal ir norėtų, tačiau jų kaina tokia maža (tokia, kokia buvo jas perkant, t.y. 1 litas, o dabar 0,29 euro), kad neapsimoka.

Susirinkimui pasibaigus „smulkieji“ išėjo taip nieko nesužinoję ir nesupratę, kas jų akcijų laukia ateityje. Visi jie buvę darbuotojai, visi jie nori, kad ši sanatorija, kurioje dirbo daugybę metų, dirbtų sėkmingai ir toliau. Bet norėtųsi ir tų dividentų, nors kelių eurų…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close