Kovo 29–balandžio 2 dienomis Birštono gimnazijos dešimtokai lankėsi Danijoje, Koldingo mieste. Čia, Bakke mokykloje, vyko tarptautinio projekto, prasidėjusio pernai Lietuvoje, antroji dalis – „Kitokia pamoka“.

Bilunde, kur trečiadienį nusileido lėktuvas, mūsų laukė gausus danų mokinių būrys. Džiaugėmės ypač šiltu sutikimu, draugiškais apkabinimais. Linksmi susėdome į šeimų, kuriose savo viešnagės metu turėjome apsistoti, automobilius ir važiavome į Koldingą. Kadangi buvome labai pavargę po kelionės (beje, dalis mūsų lėktuvu skrido pirmą kartą), nusprendėme vakarą praleisti ramiai ir jaukiai.

Kita diena prasidėjo robotikos ir informacinių technologijų užsiėmimais, kuriuose mokėmės programuoti robotus, o vėliau teko juos išbandyti. Po pietų apsilankėme miesto savivaldybėje. Mus pasitiko pats meras. Jis išsamiai pristatė miesto tarybos veiklą, paaiškino, kaip vyksta posėdžiai, supažindino su pačiu pastatu, kurio istorija ir architektūra labai sužavėjo. Po šio susitikimo lankėmės Koldingo pilyje. Charizmatiškas gidas vedžiojo po senovinę pilį, įdomiai papasakojo jos istoriją. Po ekskursijos po pilį mes, Danijos ir Lietuvos mokiniai, ėjome drauge pasivaikščioti po miestą. Pasivaikščiojimas užtruko, nes nužingsniavome apie dvidešimt kilometrų, tačiau visi džiaugėmės, linksmai bendravome. Vakare susirinkome prie laužo, kur dalijomės patirtais įspūdžiais.

Trečioji diena man patiko labiausiai. Ryte ėjome į miesto pakraštyje esantį parką, ten vyko integruota anglų kalbos, biologijos ir dizaino pamoka. Susiskirstėme į grupeles, gavome užduotis ir turėjome valandą laiko prisirinkti įvairiausių gamtinių medžiagų bei atliekų, iš kurių vėliau reikėjo sukurti paveikslą. Labai stengėmės, ir mums pavyko. Tikrai įdomu buvo matyti savo ir kitų darbą, džiugino kūrybinių idėjų gausa.

Po integruotos pamokos važiavome į Koldingo gimnaziją, kur buvome supažindinti su tarptautinio bakalaureto programa ir pačia mokykla. Pastaroji mus labai sužavėjo savo darbine dvasia, laisva atmosfera ir dizainu.

Šeštadienį vykome į Legolandą, kuriame praleidome kupiną adrenalino bei įspūdžių dieną. Grįžome į Koldingą išsekę, tačiau laimingi ir patenkinti. Kadangi tai buvo paskutinis mūsų viešnagės vakaras, visi, nors ir labai pavargę, susitikome prie laužo, kur žaidėme panašų į beisbolą žaidimą ir kalbėjomės.

Paskutinę dieną susibūrėme mokykloje ir gaminome brunch‘ą (pusryčiai ir pietūs kartu). Po valgio dalis mūsiškių ir danų žaidė draugišką futbolo mačą. Bet dalis mūsų jautėmės prislėgti, nes artėjo išsiskyrimo metas. Atsisveikinome, bet labai tikimės, kad dar pasimatysime. Be to, galėsime bendrauti elektroniniu paštu, susiskambinti.

Kelionė į Daniją turėjo ir pliusų, ir minusų. Dalis mūsiškių be galo išsiilgo namų, tad kartais tai šiek tiek temdė gerą nuotaiką. Danijoje supratome, jog mūsų kultūros skiriasi, nors ir gyvename nelabai toli vieni nuo kitų. Aš pati šios kelionės metu daug patyriau,išgyvenau nemažai tikrai įsimintinų akimirkų, smagiai praleidau laiką. Ką gali žinoti, gal kada nors dar sugrįšiu.

 

Birštono gimnazijos IIa klasės mokinė

Vakarė Stambrauskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close