Nacionalinis miškasodis prieniečių nesudomino

Šiais metais Nacionalinio miškasodžio šventė balandžio 8 dieną buvo organizuota Meškapievio girininkijoje. Tačiau Prienų visuomenė miškininkų kvietimo neišgirdo – į talką susirinko tik visų girininkijų atstovai, kai kas pasikvietęs ir savo šeimos narius.

 

Pereitais metais pirmą kartą vykusio Nacionalinio miškasodžio metu balandžio 16 dieną buvo pasodintas iki tol didžiausias miškų plotas – 80,53 hektaro. Talkos metu visose 42 miškų urėdijose buvo pasodinta beveik pusė milijono medelių.

Prienų miškų urėdijoje tokia talka buvo organizuota Birštono girininkijoje, kurioje dalyvavo daug Birštono savivaldybės, organizacijų, įmonių atstovų, taip pat bendruomenių žmonės. Talkininkai apsodino visą numatytą plotą, beveik 1 ha miško. Tačiau smagiausia buvo tai, kad daug žmonių išgirdo miškininkų kvietimą ir savo valia bei geru noru atidavė duoklę miškui.

Šiemet Prienų miškų urėdijos urėdas Robertas Judickas pasidžiaugė, kad į Nacionalinę miško sodinimo šventę susirinko miškininkai, nors šiuo metu tenka išgirsti nepamatuotų ir neteisingų žodžių jų atžvilgiu iš Seimo bei Vyriausybės. „Žinoma, skaudu tai girdėti, tačiau mišką sodiname žmonėms, kuriems jis reikalingas, sodiname žvėrims ir paukščiams, kad turėtų savo namus. Miškui sodinti politikos nereikia“, – sakė urėdas.

Kaip paminėjo urėdas, į talką renkamės ne tik kuo daugiau pasodinti, bet pasidžiaugti atėjusiu pavasariu, gražiausiu metų laiku, kai galime pasodinti medį ateinančioms kartoms. Ši talka kiekvienam būtų atgaiva sielai ir paliktų visiems kuo geriausius prisiminimus apie bendrą darbą.

Tokios pavasarinės šventės iniciatorius buvo garsus Lietuvos gamtininkas profesorius Tadas Ivanauskas. Jis siekė, kad visuomenė daugiau bendrautų su miškininkais, susipažintų su jų darbu, suprastų miškininko profesijos reikalingumą, saugotų ir mylėtų mišką. Tačiau meilės jausmas gamtai, miškui ir gyvūnams, matyt, yra duotas ne visiems.

Kol 20 žmonių grupė sodino eglaites ir pušeles, Šilavoto girininkijos girininkas, žuvienės virimo čempionato dalyvis Vidmantas Dereškevičius ir „Verknės“ girininkijos girininkas Aurimas Bartuška ant kelmo-laužo virė žuvienę ir kepė kiaušinienę.

Pasodinę numatytą 0,5 ha plotą, praalkę talkininkai gerai įvertino kolegų kulinarinius sugebėjimus: žuvienė buvo puiki, o kiaušinienė su lašinukais – pasakiška.

Prieniečiams telieka apgailestauti, kad nedalyvavo tokiame gražiame renginyje, nepasodino savo miškams medelių. Juk vasarą ir jie ateis uogauti ir grybauti…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close