Prienų rajonui atstovaus dar daugiau „trepsiukų“ (GALERIJA)

Balandžio 5 d. Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro Skriaudžių laisvalaikio salėje į tradicines šalies mokinių folklorinių šokių varžytuves „Patrepsynė – 2017“ vėl susirinko geriausiai šokantys Prienų rajono moksleiviai.

 

Į rajoninį varžytuvių turą atskubėjo 21 pora iš Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos (vad. Alma Liutkienė ir Dovilė Šatienė), Prienų r. Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos (vad. Jadvyga Beikauskienė), Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro ansamblio „Tryptinis“ (vad. J. Beikauskienė) bei Skriaudžių pagrindinės mokyklos folkloro ansamblio „Tututis“ (vad. Vilma Pučkienė). Iš 21 poros – 19 pradedančiųjų ir 2 pažengusiųjų. Tiesa, tai vos ne perpus mažiau nei praėjusiais metais.

 

Šokėjai varžėsi atlikdami penkis šokius pagal smagią instrumentinės grupės – Aurelijos Bareišienės (armonika), Daivos Akelaitienės (lamzdelis), Elenos Sakavičiūtės-Pečiulaitienės bei Dalios Venslovienės (būgnas) – atliekamą muziką. O visus mažuosius šokėjus vertino jau ne pirmus metus geriausias rajono poras į varžytuvių tolimesnius etapus atrenkantys Kauno muziejaus muziejininkė Laura Lukenskienė (komisijos pirmininkė), Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro (KLC) pagyvenusių liaudiškų šokių kolektyvo vadovė ir choreografė bei Prienų KLC direktorės pavaduotoja Ligita Gedminienė bei Prienų KLC meno vadovė, folkloro kolektyvo „Gija“ vadovė bei Etninės kultūros tarybos narė Dalė Zagurskienė.

 

Galiausiai paaiškėjo, jog šokį „Ulanas“ geriausiai sušoko Aušrinė Kubiliūtė ir Lukas Samlionis (pradedantieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. J. Beikauskienė ), „Lazdinką“ – Miglė Merkevičiūtė ir Ignas Šalčius (pradedantieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. J. Beikauskienė), šokį „Tamsi naktis“ – Gintarė Kazakevičiūtė ir Matas Guzelis (pradedantieji, Prienų r. Skriaudžių pagrindinė mokykla, vad. V. Pučkienė), „Kristijaniušką“ – Ieva Tamulynaitė ir Vakaris Marčiulaitis (pradedantieji, Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, vad. D. Šatienė), „Dirižablį“ – Gabrielė Einikaitė ir Dovydas Dobila (pradedantieji, Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, vad. D. Šatienė).

 

Dvi pažengusiųjų poros pasidalino pergalėmis savo kategorijoje. Šokius „Dribkus (Krėstinis)“, „Lelinderis“, „Šok, mergeli“ geriausiai sušoko Kamilė Žliobaitė ir Lukas Surginas (pažengusieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. J. Beikauskienė). Na, o šokius „Melnykas“ „Polka Lukšių“, „Šok, mergeli“ – Karolina Bernatonytė ir Nojus Lapienis (pažengusieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. J. Beikauskienė).

 

Komisijai susumavus rezultatus, o šokėjams pasisotinus renginio rėmėjo LR Seimo nario Andriaus Palionio vaišėmis bei jo dovanotu milžinišku „Patrepsynės“ tortu, paaiškėjo, jog finaliniame ture Šiauliuose Prienų rajonui atstovaus Aušrinė Kubiliūtė ir Lukas Samlionis (pradedantieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. J. Beikauskienė ), Miglė Merkevičiūtė ir Ignas Šalčius (pradedantieji, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. J. Beikauskienė), Gintarė Kazakevičiūtė ir Matas Guzelis (pradedantieji, Prienų r. Skriaudžių pagrindinė mokykla, vad. V. Pučkienė), Ieva Tamulynaitė ir Vakaris Marčiulaitis (pradedantieji, Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, vad. D. Šatienė).

 

Pažengusiųjų poros šoko taip energingai, jog komisija negalėjo išrinkti, kuri pora iš jų geresnė, todėl buvo padaryta išimtis ir nugalėtojais pripažintos abi poros. Į Šiaulius kartu su pradedančiaisiais vyks Kamilė Žliobaitė ir Lukas Surginas bei Karolina Bernatonytė ir Nojus Lapienis (Veiverių T. Žilinsko gimnazija, vad. J. Beikauskienė).

 

Pasibaigus nemažai prakaito kainavusioms varžytuvėms, Veiverių KLC direktorė Virginija Mitrikevičienė visiems dalyviams, komisijos nariams, mokytojoms, muzikantams bei pagalbininkams įteikė padėkas. Komisijos nariai dalyviams įteikė diplomus bei Veiverių KLC įsteigtus prizus. Visiems dėkojo bei LR Seimo nario A. Palionio sveikinimus perdavė ir jo padėjėja Regina Juočiūnienė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close