Lietuvos moksleivių MMA mėgėjų čempionate – gražios prieniečių kovos ir nauja patirtis

Kovo 26-ąją Prienuose vyko Lietuvos moksleivių MMA mėgėjų čempionatas, kuriame dalyvavo ir jaunieji Prienų sportininkai.

Varžybose dalyvavo 109 dalyviai iš 20 skirtingų sporto klubų. Į renginį atvyko svečiai iš Latvijos ir Rusijos (Kaliningrado). Sveikinimo žodžius tarė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas ir Lietuvos MMA federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas. Jauniausi sportininkai iki 14 m. varžėsi ant tatamio, o vyresni kovojo MMA narve. Čempionate buvo galima išvysti ir merginų MMA kovas, kurios sukėlė tikrai daug emocijų tarp sportininkų ir žiūrovų. Taip pat ir sunkiasvorių kovoms nelieka abejingų.

Čempionate Prienų kūno kultūros ir sporto centrui atstovavo trys jaunieji kovotojai – šešiolikmetis Rimantas Žvaliauskas, to paties amžiaus ringo naujokai Laurynas Bunevičius ir Arnas Mackevičius, Prienų jaunimo ir suaugusiųjų sveikatingumo ir sporto klubui „Vėjas“ – devyniolikmečiai Mantas Mykolaitis ir Povilas Masikonis.

Sportininkų treneris Rokas Stambrauskas po varžybų sakė savo auklėtinių pasirodymą vertinantis neblogai. „Rimantas kovojo dviejose amžiaus grupėse. Vyresniųjų amžiaus grupėje jis pasiekė finalą. Pirmą kovą pirmame raunde Rimantas laimėjo smaugimo veiksmu. Šiek tiek daugiau jam teko „pavargti“ su latviu, bet antrąjį raundą nesunkiai laimėjo rankos laužimo veiksmu ir iškovojo antrąją vietą, o savo amžiaus grupėje tapo nugalėtoju. Šis sportininkas – ne naujokas ringe, jis jau yra laimėjęs Lietuvos suaugusiųjų MMA čempionatą“, – pasakojo R. Stambrauskas.

Treneris gerai vertina ir kitus Prienų atstovus. „Mantas ir Povilas kovojo ringe pirmą kartą. Tai darbštūs vaikinai. Permainingoje kovoje Mantas pralaimėjo savo priešininkui minimaliu skirtumu ir užėmė antrą vietą, o Povilas tapo čempionu. Povilo Masikonio dvikovą su priešininku iš Kauno ir žiūrovai, ir organizatoriai pavadino „vakaro kova“. Tai buvo dinamiška, dramatiška, labai graži kova“, – džiaugdamasis auklėtinių rezultatais kalbėjo KKSC bokso treneris R. Stambrauskas. Iš viso prieniečiai turėjo 7 kovas.

Lietuvos moksleivių MMA mėgėjų čempionatą organizavo Džiudžitsu federacija, Prienų jaunimo ir suaugusiųjų sveikatingumo ir sporto klubas „Vėjas“ ir Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centras. Nugalėtojams apdovanojimus įteikė KKSC direktorius Audronis Deltuva ir MMA federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas.

Lietuvos moksleivių MMA mėgėjų čempionatas Prienuose surengtas pirmą kartą. Didžiausia organizacinė našta teko Kūno kultūros ir sporto centrui. Su kolegomis varžybų organizacinės patirties įgavęs bokso treneris R. Stambrauskas neatmeta galimybės pamėginti Prienuose organizuoti ne tik MMA mėgėjų, bet ir Lietuvos suaugusiųjų čempionatus.

Šį šeštadienį ir sekmadienį Prienų sporto arenos kovų ringe susirungs Thay bokso (muaythai) profesionalai. Dvi dienas vyks Atviras Lietuvos muaythai čempionatas, kuriame planuoja dalyvauti per 100 dalyvių iš Lietuvos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos ir Vokietijos. Po šio renginio paaiškės, kurie kovotojai atstovaus Lietuvai gegužės mėnesį Minske vyksiančiame Pasaulio muaythai čempionate. Čempionato organizatoriai kviečia žiūrovus atvykti pasižiūrėti intriguojančių kovų ir palaikyti kovotojus. Lietuvos muaythai federacija pasirūpino ir tais sporto šakos mėgėjais, kurie negalės dvi dienas stebėti įnirtingų kovų Prienų arenoje – čempionatas bus transliuojamas tiesiogiai internetu.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close