Lietuvos nacionalinis kultūros centras įvertino Birštono vienkiemio teatro aktorius

2006 m. Lietuvos liaudies kultūros centras ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjunga inicijavo respublikinę mėgėjų teatro šventę „Tegyvuoja teatras“, kurioje kasmet pristatomi ir pagerbiami mėgėjų teatro kūrėjai.

Šiemet, kovo 25 d., jau 12 kartą rengiamos didžiausios Lietuvos mėgėjų teatro šventės „Tegyvuoja teatras“ scenos uždanga kilo Pamario krašte, Priekulės kultūros centre – iškilmingame renginyje, skirtame tarptautinei Teatro dienai paminėti, ryškiausiems mėgėjų teatrų kūrėjams buvo įteiktos metų nominacijos.

Į jas pretendavo net 91 kūrėjas iš 37 geriausiai įvertintų Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų apžiūros-šventės „Atspindžiai“ spektaklių.

Birštono vienkiemio teatras tapo Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų šventės „Atspindžiai“ laureatu suvaidinęs Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės spektaklį „Kuprotas oželis“ ( rež. Beata Klimavičienė). Buvome maloniai nustebinti, kad iš skelbtų 9 nominacijų buvome apdovanoti net trimis. Tai pats aukščiausias ir gausiausias įvertinimas per visą Birštono vienkiemio teatro gyvavimo istoriją. Buvome apdovanoti šiose nominacijų kategorijose:

Ryškiausias sezono moters epizodinis vaidmuo – aktorė Gabrielė Kamarauskaitė.

Ryškiausias sezono vyro epizodinio vaidmuo – aktorius Rimvydas Juozas Klimavičius.

Ryškiausias muzikinis, garsinis spektaklio sprendimas – režisierė Beata Klimavičienė.

Po šventės dar daug kas neskubėjo išsiskirstyti, dalinosi patirtimi, įspūdžiais, ateinančių metų planais. Tegyvuoja teatras!!!

Birštono vienkiemio teatro režisierė Beata Klimavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close