Ar tikrai artimiausia mokykla yra geriausia?

Ne visada! Taigi kaip rasti vaikui tinkamą mokyklą?

Ko gero, svarbiausias Jūsų noras – užauginti SĖKMINGĄ, LAIMINGĄ ir GERAI BESIJAUČIANTĮ žmogų. Taigi vis svarbesnis tampa ne tik žinių perdavimo bei įsisavinimo efektyvumas, tačiau ir pats procesas bei su tuo susiję emocijos, t. y. suformuoti pozityvią asmenybę yra ne mažiau svarbu, nei perduoti žinias. Todėl būtinai apsidairykite, pabūkite mokyklose, kurios prieinamos Jums: net ir trumpas apsilankymas mokykloje leis pajusti psichologinę atmosferą, bendravimo pozityvumo lygį.

1. Klasės dydis yra tiesiogiai susijęs su dėmesio kiekiu, kurį mokytojas gali skirti vienam mokiniui. Taigi mažesnėje klasėje Jūsų vaikas visada gaus daugiau asmeninio dėmesio (bus labiau atsižvelgiama į vaiko individualius gebėjimus ir galimybes), kuris labai svarbus tiek perduodant žinias, tiek formuojant harmoningą asmenybę (pasidomėkite klasių dydžiu mokykloje).

2. Mažose bendruomenėse (taip pat mažesnėse mokyklose) vaikai yra SAUGESNI. Čia visi vieni kitus gerai pažįsta, todėl net ir nedidelis pasikeitimas yra pastebimas, į jį reaguojama.

3. Svarbu, kad mokykloje dirbtų kompetentingi ir vaikus mylintys, pozityviai nusiteikę mokytojai, taip pat kiti specialistai – logopedas, psichologas ir pan. Todėl pasidomėkite mokyklos personalu.

4. Tėvų bei senelių įtraukimas į ugdymo procesą yra vienas svarbiausių nuoseklaus, neprieštaringo ugdymo kriterijų (kuris lemia ir vaikų motyvaciją), todėl pasidomėkite, ar REALIAI mokykla yra įtraukusi tėvus bei senelius (pasikalbėkite su mokyklos mokinių tėvais, ką mokykla konkrečiai daro šiuo klausimu: ar yra tėvų (senelių) klasės, kaip tėvai vertina mokyklą ir pan.).

              Gero pasirinkimo!

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos psichologas Aurimas Puskunigis

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close