Skelbiamas fotografijų konkursas „Prie Ringio ir Peršėkės. Laiko tėkmėje“.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Balbieriškio biblioteka organizuoja fotografijų konkursą „Prie ringio ir Peršėkės. Laiko tėkmėje“. Organizatoriai kviečia fotografuoti ir pateikti konkursui nuotraukas, atspindinčias Balbieriškio miestelio istoriją, žmones, gamtą, lankytinus objektus. Geriausios fotografijos bus eksponuojamos šventės, skirtos Balbieriškio 515-osioms metinėms paminėti, metu.

FOTOGRAFIJŲ KONKURSO

„PRIE RINGIO IR PERŠĖKĖS. LAIKO TĖKMĖJE“

NUOSTATAI

 

I. BENDROSIOS KONKURSO NUOSTATOS

1. Fotografijų konkurso (toliau – Konkurso) „Prie Ringio ir Peršėkės. Laiko tėkmėje.“ organizavimo nuostatai (toliau – Nuostatai) nustato Konkurso tikslą, vykdymo laiką, Konkurso organizavimo tvarką, laimėtojų vertinimo kriterijus ir apdovanojimų tvarką.

2. Tikslas – skatinti Balbieriškio seniūnijos gyventojus ir svečius domėtis kraštu, jo kultūrinėmis vertybėmis, fotografijomis jas fiksuoti ir populiarinti, surinkti kuo daugiau vaizdinės informacijos apie Balbieriškio kraštą ir paruošti parodą miestelio šventei, skirtai Balbieriškio 515-osioms metinėms paminėti.

3. Konkursui fotografijos pateikiamos nuo 2017 m. kovo 31 d. iki 2017 m. birželio 1 d. (imtinai).

 

II. KONKURSO ORGANIZAVIMO TVARKA

4. Konkurso organizatorius – Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Balbieriškio biblioteka (toliau – Balbieriškio biblioteka).

5. Konkurso dalyviai – profesionalai ir mėgėjai. Amžius neribojamas.

6. Konkursui pateiktos fotografijos turi atitikti konkurso temą.

7. Konkurso laikas – nuo 2017 m. kovo 31 d. iki 2017 m. birželio 1 d. (imtinai).

8. Fotografijų temos: Balbieriškio seniūnijos žmonės, seniūnijos kraštovaizdis, kultūros paveldas, kultūrinis gyvenimas, gamta.

9. Informacija apie parodą skelbiama Balbieriškio bibliotekoje Klevų g. 4, Balbieriškis, Prienų r. sav., tel. +370 319 59 187, el. p. Edita.Marcinkeviciene@prienubiblioteka.lt. Informacija taip pat teikiama Kunigiškių bibliotekoje tel. +370 319 44 146, Sūkurių bibliotekoje tel. +370 672 78 018.

 

III. FOTOGRAFIJŲ PATEIKIMAS

 

10. Konkursui pateikiamos tik skaitmeninės fotografijos (failai).

11. Konkursui siunčiamos skaitmeninės fotografijos (failai) privalo atitikti šiuos reikalavimus: 11.1. JPG formatas, raiška ne mažesnė kaip 3456×2345 pikselių, rezoliucija ne mažesnė kaip 300

dpi. Pageidautina, kad pagal dydį ir kitus parametrus tai būtų spaudai tinkamas failas;

11.2. failo pavadinimas turi būti suformuotas taip: autoriaus vardas, pavardė, fotografijos pavadinimas;

11. 3. fotografijos gali būti spalvotos arba nespalvotos.

12. Parodai dalyviai gali pateikti neribotą fotografijų skaičių.

13. Fotografijas siųsti elektroniniu paštu Edita.Marcinkeviciene@prienubiblioteka.lt arba atnešti į Balbieriškio biblioteką adresu Klevų g. 4, Balbieriškis, Prienų r. sav.

14. Kartu su fotografija (-omis) (atskirame Word dokumente) turi būti pateiktas fotografijos (-ų) pavadinimas (-ai), autoriaus vardas ir pavardė, kontaktiniai duomenys (adresas, telefono numeris ir el. pašto adresas). Ar pateikti kitą informaciją (fotografijos vieta, laikas, aprašymas, kas pavaizduota ir t. t.), autorius sprendžia pats.

 

IV. PARODAI PATEIKTŲ FOTOGRAFIJŲ VERTINIMAS

 

15. Konkursui pateiktas fotografijas vertina Konkurso parodos organizatorių sudaryta komisija.

16. Pagrindiniai fotografijų vertinimo kriterijai:

– kūrybiškumas, meniškumas ir originalumas;

– konkurso temos atitikimas.

17. Iš visų parodai atsiųstų fotografijų Komisija išrenka geriausias fotografijas. Konkurso nugalėtojai bus informuojami telefonu arba elektroniniu paštu ir kviečiami į renginį, kuriame bus pristatyti jų darbai.

18. Pateikdamas fotografijas Konkursui autorius automatiškai tampa Konkurso dalyviu bei sutinka su šio Konkurso Nuostatais ir sąlygomis.

19. Konkursui sudaryta vertinimo komisija išrinks 10 fotografijų, kurių autoriai bus apdovanoti atidarant fotografijų parodą 2017 m. liepos 6 dieną šventės, skirtos Balbieriškio 515-osioms metinėms paminėti, metu.

 

V. APDOVANOJIMAI

 

20. Konkurso dalyviai apdovanojami padėkos raštais, suvenyrais. Nugalėtojų fotografijos publikuojamos interneto svetainėse, rajono spaudoje, parengiama fotografijų paroda.

21. Organizatoriai pasilieka teisę skirti papildomus apdovanojimus.

____________________________________

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close