Prienų „Žiburio“ gimnazijos choras dalyvavo mokyklinių chorų festivalyje „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą“

Kovo 17–ąją Prienų „Žiburio“ gimnazijos mišrusis choras išskubėjo Ukmergėn į jau tradicinį mokyklinių chorų festivalį „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą“. Ši dvyliktą kartą vykstanti šventė sukvietė chorus ne tik iš Prienų, bet ir iš pačios Ukmergės bei Molėtų. Festivalio pradžioje įžanginį žodį tarė ir šventę paskelbė organizatorė – Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos choro vadovė Jūratė Martinkutė, festivalio dalyvius sveikino gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna.

Šventę pradėjo šeimininkai –- Ukmergės A.Smetonos mišrusis choras. Vėliau kiekvienas choras padainavo po vieną dvi dainas, o Prienų „Žiburio“ gimnazijos choristai atliko „O kai sauliūtė tekėjo“, Sigutės Žurauskaitės aranžuotą lietuvių liaudies dainą „Čiulba ulba karvelėlis“ padainavo mišrusis ansamblis. Grupės „Pentatonix“ kūrinį „White Winter Hymnal“ mūsų gimnazistai atliko drauge su Antano Smetonos gimnazijos choru.

Tarp dainų, žinoma, buvo ir pertraukų, o per jas vyko įvairiausia veikla: nuo „Protų mūšio“, eilėraščio kūrimo, dainų apie tėvynę gausos iki judriųjų žaidimų, rungties su klumpėmis. Šventę vainikavo būsimos 2018 metų dainų šventės jungtinio choro atliktos bendros dainos – „Kol kartu“ bei „Skriski, skriski Lietuvėlėn“, „Kur giria žaliuoja“.

Miglė Kazlauskaitė

Oskaro Verbicko nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close