Netrukus prasidės pavasarinės talkos. Nuo mūsų visų priklauso, ar gyvensime jaukiame, švariame ir saugiame mieste. Primename, kad nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojo naujas Administracinių nusižengimų kodeksas.

 

Nesitaikstykime su nesilaikančiais bendro gyvenimo normų, iškilusius konfliktus ar nesutarimus spręskime taikiai, vadovaukimės abipusės pagarbos, tolerancijos bei pakantumo principais, visuomenės dorovės ir moralės normomis.

Nebūkite abejingi, sudrausminkite pažeidėjus ir (ar) informuokite Prienų seniūniją, tel. 6 1 108, 52 195

Savivaldybės tarybos patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas. Gyventojai privalo uždaryti konteinerių dangčius, nedėti stambiagabaričių atliekų prie konteinerių, jas pristatyti į stambiagabaričių atliekų aikštelę Pramonės g. 3, tel. 8 672 89244. Draudžiama pilti atliekas ar palikti šiukšlių maišuose šalia bendro naudojimo antrinių žaliavų surinkimo konteinerių. Draudžiama į konteinerius mesti žaliąsias atliekas.

Pažeidžiamos tvarkymo ir švaros taisyklės.

Draudžiama rašinėti, braižyti, piešti ar terlioti ant pastatų, tvorų, tiltų atramų, paminklų, skulptūrų, kelio ir kitų informacinių ženklų bei kitų statinių, kitaip juos gadinti, daryti vizualinius simbolius ant gatvių dangos, plauti transporto priemones ne tam skirtose vietose, laikyti automobilius, iš kurių teka degalai arba tepalai, bendrojo naudojimo aikštelėse, daužyti butelius, spjaudyti, mėtyti nuorūkas, popierius, pakuotes, kramtomąją gumą, saulėgrąžų lukštus, kitokias šiukšles, kitaip teršti ar šiukšlinti aplinką, gadinti šiukšlių dėžes, konteinerius; palikti, padėti, išmesti nenaudojamus ar sugedusius, sulūžusius daiktus.

Reklamos naudojimo reikalavimų ir draudimų nesilaikymas.

Draudžiama kabinti skelbimus, reklamą ant tvorų, medžių, stulpų.

Gyvūnų globa ir priežiūra. Draudžiama vedžioti gyvūnus vaikų žaidimų aikštelėse, sporto aikštynuose, stadionuose. Dviejų butų namo bute, daugiabučio namo bute ar individualiame gyvenamajame name leidžiamų laikyti šunų ar kačių skaičius nustatomas atsižvelgiant į vienam šuniui ar katei reikalingą minimalią ploto normą. Asmenys, viešose vietose vedžiojantys šunis, turi surinkti jų šunų paliekamus ekskrementus.

Prekybos turgavietėse ir Prekybos viešosiose vietose taisyklių pažeidimas

Prekiauti nuo dėžių, turėklų, atramų, grindinio, gatvės dangos, žemės ir tam nepritaikytos

įrangos – draudžiama. Prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose galima tik turint seniūnijos išduotą leidimą. Prekiauti galima tik savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu

patvirtintose vietose.

Primename, kad Į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą ribotam terminui gali būti įtraukiami tik benamiai, taip pat asmenys, palikę vaikų globos namus ar šeimyną, atliekantys bausmę pataisos įstaigose ar laikomi tardymo izoliatoriuose bei tie, kurie teismo sprendimu gydomi specializuotuose psichikos sveikatos įstaigose. Deklaruojant gyvenamąją vietą kitiems asmenims priklausančiame, pavyzdžiui, nuomojamame būste, būtina pateikti jo savininkų sutikimą. Būsto savininkai nuo šiol gali nustatyti datą, iki kurios leidžia gyventi nuomininkams ar įnamiams.

Kviečiame gyventojus burtis, tvarkytis daugiabučių namų kiemus, rūsius, bendrojo naudojimo patalpas.

Prienų seniūnija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close