Patyčioms – NE! Stebėk, kalbėkis ir stabdyk!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kovo 20–24 dienomis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Milda Vokietaitytė dalyvavo susitikimuose su moksleiviais, pedagogais Birštono gimnazijoje, Birštono viešojoje bibliotekoje, Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje. Susitikimo tikslas – tiek vaikams, tiek suaugusiems priminti, kad patyčios nėra humoro forma. Susitikimų metu žiūrėtas socialinis filmas „NEskatink smurto – NEtoleruok patyčių“. Po filmo peržiūros mokiniai buvo supažindinti su patyčių sąvoka, akcentuotos patyčių formos, atkreiptas dėmesys į elektronines patyčias, aptarta smurto tema, kai naudojamas fizinis ar psichologinis smurtas. Diskutuota, kaip reaguoti į patyčias, ką daryti, jei pastebima, kad tyčiojamasi, kaip padėti bendraklasiui, jaunesniam draugui, kuris galbūt patiria patyčias. Aiškintasi, kur dažniausiai susiduriama su patyčiomis, kaip sprendžiamos mokykloje iškilusias situacijos, kokių sprendimo būdų imasi mokytojai, jei moksleiviai informuoja juos apie patyčias. Vaikai noriai ir atvirai pasakojo apie patyčias mokykloje. Jie atviravo, kad visais atvejais kreipiasi pagalbos į suaugusiuosius, informuoja mokyklos administraciją.

  Vaikai paraginti netoleruoti patyčių ir pastebėjus, kad draugai nuo to kenčia informuoti suaugusiuosius: pedagogus, mokyklos administracijos darbuotojus, visada kalbėtis apie tai su tėvais namuose.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Alytaus apsk. VPK Birštono PK informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close