Ar žinojote, kad prancūzų kalba yra antra dažniausiai pasirenkama kalba Europoje ir ketvirta pasaulyje? Kai pagalvojame apie Prancūziją, ypač, apie  jos kultūrą, dažniausiai galvojame apie Eifelio bokštą, Triumfo arką, madas, įvairius sūrius ir panašiai… Bet Prancūzija yra kur kas daugiau. Tai šalis su savo  pasiekimais ir moksliniais laimėjimais,  melodinga, harmoninga, įdomia kalba.

Kovo 20- ąją minime Tarptautinę Frankofonijos dieną. Jaunieji frankofonai iš Jiezno, Stakliškių, „Žiburio“ gimnazijų ir „Ąžuolo“ progimnazijos  kartu su mokytojomis Aldona Talačkiene, Živile Biekšiene ir Laima Vaitulevičiene nusprendėme Frankofonijos dieną paminėti  Vilniuje,  Prancūzų  institute. Mums  papasakojo  apie  institutą, supažindino su mediateką, kalbos mokymo kursais ir programomis.  Atašė Nicolas Toress  pristatė  Prancūziją ir kokias galimybes  mums,  mokiniams, prancūzų kalba gali suteikti ateityje.

Kadangi buvome Vilniuje, tai su malonumu pasivaikščiojome po senamiestį, klausėmės  gido pasakojimų  apie Vilniaus legendas, prisiminėme  Lietuvos istoriją.

Dėkojame rajono švietimo centrui, mokyklų vadovams už įdomią ekskursiją ir galimybę paminėti Frankofonijos dieną kitaip.

Ieva Juodsnukytė „Ąžuolo“ progimnazijos mokinė

Karolina Petraškaitė „Žiburio“ gimnazijos mokinė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close