„CityBee“ automobiliai jau sutinkami ir Prienuose bei Birštone

Kovo 14-ąją automobilių dalijimosi paslaugas teikianti bendrovė „CityBee“ surengė konferenciją, kurios tikslas buvo informuoti visuomenę, kad nuo šiol kelionės iš Vilniaus į Kauną ar iš Kauno į Vilnių bus patogesnės, nes automobilį bus galima palikti bet kurioje „CityBee“ pažymėtoje zonoje.

Konferencijoje dalyvavo Kauno miesto vicemeras Povilas Mačiulis, „CityBee“ vadovas Aurimas Drūtys ir „Kaunas in“ bei Všį „Go Vilnius“ atstovai.

Kalbėdamas Kauno miesto vicemeras P. Mačiulis pasidžiaugė, kad tokia paslauga turėtų tapti populiari, nes palengvins keliones gyventojams iš Kauno į Vilnių ar atvirkščiai.

Jis pažymėjo, kad į tarpmiestinio susisiekimo rinką įžengia naujas žaidėjas, siūlantis keliauti patogiau. Nereikia derintis prie tarpmiestinių autobusų ar traukinių išvykimo laiko, o tiesiog galima sėsti į automobilį atsiradus poreikiui ir keliauti. „Kaunas yra vienas patraukliausių miestų žmonių gyvenimui, tačiau kiekvieną dieną nemažai kauniečių keliauja į darbą Vilniuje ar darbo reikalais į renginius, konferencijas. Ši siūloma nauja paslauga yra labai patogi, o ateityje dar labiau skatins abiejų miestų bendrystę“, – sakė vicemeras.

A. Drūtys plačiau supažindino su „CityBee“ veikla, kuri buvo pradėta 2012 m. ir dabar sėkmingai plečiasi. „Esame viena pirmųjų automobilių dalijimosi paslaugas teikianti bendrovė pasaulyje, tapusi tarpmiestinio susisiekimo rinkos žaidėju. Savo turimų automobilių skaičiumi prilygstame didžiausioms Danijos, Vokietijos ir net Didžiosios Britanijos automobilių dalijimosi paslaugas teikiančioms bendrovėms, kurios tokias paslaugas teikia jau beveik 25 metus“, – kalbėjo A. Drūtys.

Kaip teigė A. Drūtys, nuo šiol Vilniaus ir Kauno miestų gyventojai „CityBee“ galės naudotis tarpmiestinėms kelionėms, nes paėmus automobilį Vilniuje jį bus galima palikti Kaune, o pasiėmus Kaune – palikti Vilniuje, tam skirtoje aikštelėje. Taip sudaroma galimybė dalintis automobiliu ir be problemų keliauti iš vieno miesto į kitą, neturint jo grąžinti į konkrečią vietą.

Tokia paslauga labai patogi keliaujantiems žmonėms, kurie turi vykti iš Kauno į Vilniaus aerouostą, kur reikėtų išskrendant palikti savo automobilį saugomoje aikštelėje ir už tai sumokėti didelius pinigus. O dabar, esant šiai paslaugai, žmogus ramiai pasiims automobilį Kaune ir paliks Vilniuje, visai nesukdamas dėl to galvos. O grįžęs iš kelionės, iš aikštelės pasiims automobilį Vilniuje ir grįš į Kauną. Pasak bendrovės vadovo, tokia kelionė tarp dviejų miestų bus labai aktuali vasarą, kai rekonstrukcijai bus uždarytas Vilniaus oro uostas ir keleivių srautas bus nukreipiamas į Kauną.

A.Drūtys pateikė paskaičiavimą, kad naujoji paslauga suteiks galimybę gyventojams keliauti ne tik patogiau, bet ir pigiau. „Pavyzdžiui, kelionė autobusu vienam žmogui iš Vilniaus į Kauną kainuoja apie 6 eurus, o „CityBee“ Fiat markės automobiliu – 19 eurų, jeigu juo važiuoja 4 asmenys, vienam žmogui kainuos jau mažiau“, – teigė „CityBee“ vadovas A. Drūtys.

Vadovas paminėjo, kad tiek Vilniuje, tiek Kaune vyksta daug ir įvairių renginių, todėl geras ir patogus susisiekimas labai svarbus. Taip pat tokia paslauga prisideda prie šalies patrauklumo didinimo, nes atvykusiems turistams kelionės tampa kur kas malonesnė ir paprastesnės. Ypač atvykusiems iš tų šalių, kuriose jau seniai naudojamasi tokia paslauga.

Įdomu ir tai, kad Vilniaus ir Kauno miegamieji rajonai tapo atskiromis zonomis, kuriose automobilius galima statyti beveik bet kurioje stovėjimo vietoje. Šiuo metu galima naudotis 500 „CityBee“ automobilių – 100 stovi Kaune ir 400 Vilniuje.

Planuojama, kad vasaros metu „CityBee“ paslauga pradės veikti ir pajūryje, nes manoma, jog atsiras didesnis poreikis. Be to, bus teikiamos paslaugos ir krovininiais automobiliais, ir elektromobiliais, bet jie kursuoti tarp sostinės ir Kauno kol kas negalės. Plečiant bendrovės paslaugų tinklą, netrukus krovininiai automobiliai bus siūlomi ir prie trijų „Senukų“ prekybos centrų. Tik iš miesto išvažiuoti negalės.

A. Drūtys pastebėjo, kad užsienyje žmonės daugiau įpratę dalintis, pas juos nėra tokios didelės daiktų priklausomybės. Gal ir pas mus žmonės įpras, nes jau juntama, kad šios paslaugos prigyja ir plečiasi.

„CityBee“ vadovas teigė, kad abiejuose miestuose bendrovė sėkmingai įsitvirtinusi kaip viešojo transporto dalis. Vasarą bus dar labiau plečiamas ir dviračių tinklas.

Krovininiais automobiliais užbaigti kelionę galite tik toje pačioje stotelėje, iš kurios paėmėte. Elektrinius automobilius turite palikti „CityBee“ elektros krovimo stotelėse.

Beje, kaip ir visų naujų paslaugų laukia ir iššūkiai – kaip suvaldyti didelius keliautojų srautus, kad visi automobiliai nesuvažiuotų į vieną vietą. Paslaugos turėtų būti teikiamos maksimaliai, nes investicijos į šį projektą tikrai nemažos.

A. Drūtys sakė, kad „CityBee“ automobilių paslaugomis gali naudotis turistai, kurie pasiėmę automobilį Kaune gali atkeliauti į Prienus ar Birštoną, čia praleisti gerai laiką, bet automobilį turi grąžinti į Kaune ar Vilniuje esančią aikštelę. Jau dabar tenka matyti „CityBee“ logotipu paženklintus automobilius, kurie atvažiuoja ir į mūsų miestelius. Tačiau kol pas mus poreikio nėra, „CityBee“ aikštelių steigti neapsimoka – reikia nemažai išlaidų joms įrengti ir prižiūrėti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close