Futbolo klubas „Prienai“ populiarins futbolą visame krašte

Šiais metais futbolo klubui „Prienai“ sukanka 15 metų, todėl laikas versti naują istorijos lapą, kelti sau ambicingesnius tikslus ir, kaip sakė klubo įkūrėjai, tikėtis visuomenės ir valdžios palaikymo. Praėjusį savaitgalį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre klubas oficialiai pristatė 2017 metų sezoną ir atskleidė komandos siekius, artimiausius darbus, ateities tikslus ir uždavinius.

Sėkmės futbolo klubui ir komandai palinkėjo Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas. Oficialiai Prienams atstovausiančią pirmą (suaugusiųjų) komandą ir klubo veiklos strategiją pristatė klubo vadovas Marijus Makštutis ir treneris Kęstutis Deltuva.

Futbolo klubo (FK) „Prienai“ ateities viziją iki 2020 metų pristatęs treneris K. Deltuva pabrėžė, kad pamatinės klubo vertybės – pasitikėjimas, pagarba ir meilė futbolui, kuris jau dabar vienija didelį būrį patirties turinčių vyresnių ir į juos besilygiuojančių jaunųjų futbolininkų. Todėl klubo trenerių tikslas – ugdyti jaunus žaidėjus, visų pirma, kaip stiprius, kultūringus žmones, kaip asmenybes.

FK „Prienai“ siekiai – įkurti Prienuose futbolo mokyklą, organizuoti užsiėmimus visose Prienų miesto ir rajono ugdymo įstaigose ir įtraukti į juos net pačius mažiausius vaikus – gana ambicingi, bet žinant trenerių entuziazmą, fanatišką atsidavimą šiam sportui bei meilę vaikams ir tam, ką daro, – įgyvendinami. Juolab kad visa tai pateikiama labai patraukliai: vaikų ir mokinių užimtumas, futbolo šventės, turiningas laisvalaikio praleidimas, varžybos, socialiniai projektai, futboliuko užsiėmimai darželiuose ir kt.

Praėjusiais metais klubas įgyvendino ne vieną projektą. Paminėtinas „Užauginkime Ronaldo Lietuvai“, kurio metu „Revuonos“ pagrindinei mokyklai, „Žiburio“ gimnazijai ir „Ąžuolo“ progimnazijai nupirkta po 10 futbolo kamuolių, dar 20 kamuolių – futbolo klubui „Prienai“, įrengti futbolo vartai „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje ir klubo narių treniruotėms, per Lietuvos futbolo federacijos paramos fondą futbolo komandoms gauta 10 futbolininkų aprangų, kurios išdalintos socialiai remtinų šeimų vaikams.

Iš klubo planų iki 2022 metų pristatymo galima teigti, kad ne mažiau ambicingus uždavinius klubas kelia sau ir jau per artimiausius penkerius metus tikisi nemažai nuveikti. Šiais metais iš Prienų rajono savivaldybės kultūros, sporto, jaunimo ir bendruomenės veiklos aktyvinimo programos klubo veiklai skirta 1600 eurų paramos pasiruošimui bei dalyvavimui LFF III lygos varžybose, salės futbolo pirmenybių organizavimui. Prienams LFF III lygoje atstovausianti komanda šiais metais išsikėlė didelį tikslą– užimti prizinę vietą. Šiais metais klubas sieks ir kitų tikslų: gausinti klubo narių gretas, rengti užsiėmimus, dalyvauti įvairiose varžybose ir LFF projektuose, organizuoti 515 metų Prienų vardo paminėjimui skirtą futbolo turnyrą, antrus metus dalyvauti tarptautiniame „Eurofootballfives“ turnyre (kuris pernai vyko Latvijoje, o šiemet vyks Lietuvoje), dalintis gerąja patirtimi.

Renginyje buvo pristatyta visa komanda bei klubo treneriai. Be klubo vadovo, merginų ir berniukų komandų trenerio Marijaus Makštučio ir U-13 bei pirmos (suaugusiųjų) komandos vyr. trenerio Kęstučio Deltuvos, klube dirba ir U-8 ir U-7 komandų treneris Julius Strampickas, U-15, U-13 ir pirmos (suaugusiųjų) komandos treneris Virmantas Šabasevičius. Pristatymo metu padėkota klubo rėmėjams bei draugams, ištikimam Fanų klubo atstovui Rimvydui Mackevičiui, Medios atstovui Lukui Zagurskui, ilgamečiui futbolo žaidėjui, treneriui Kęstui Joneliūnui, jaunųjų futbolininkų tėvelių atstovei ir pagalbininkei Vaidai Jančiauskienė ir kitiems. Futbolininkų tėvų atstovai savo ruožtu dėkojo treneriams už vaikams skiepijamą meilę sportui, už tai, kad savo pavyzdžiu ugdo vaikus.

Siekdami, kad jaunieji futbolininkai turėtų galimybę jau dabar lygiuotis į vyresniuosius, semtis iš jų patirties, klubo vadovai į sezono pristatymą sukvietė didelį būrį jaunųjų futbolininkų, kuriems LFF III lygos komanda jau yra atsidavimo sportui, didelio darbo, užsispyrimo pavyzdys.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close