Jaukus ir spalvingas klubo „Mama, mažylis ir knyga“ susitikimas su Birštono savivaldybės mere Nijole Dirginčiene

Saulėtą kovo 14-osios pavakarę bibliotekoje vyko jaukus mamyčių klubo „Mama, mažylis ir knyga“ susitikimas su Birštono savivaldybės mere, dviejų vaikų mama, močiute Nijole Dirginčiene ir spalvingos kūrybinės dirbtuvės vaikams.

N. Dirginčienė, pasidžiaugusi įdomia, prasminga klubo veikla bei narių gausa, pakvietė šiltam pokalbiui, diskusijai apie jaunų šeimų gyvenimo sąlygas Birštone. Merė papasakojo apie naudingus vykdomus ir planuojamus projektus savivaldybėje, išklausė pasiūlymų, pastebėjimų, atsakė į jauniesiems tėveliams aktualius klausimus. Pokalbio pabaigoje iškelta itin svarbi problema: Birštone gyvena daug jaunų, mažus vaikus auginančių šeimų, kurios nuomojasi būstą ir neturi galimybės prisiregistruoti Birštono savivaldybėje. Kai kurios šeimos čia gyvena daugiau nei 8 ir daugiau metų, tačiau neturi sąlygų įsigyti nuosavo būsto. N. Dirginčienė nuoširdžiai pažadėjo ieškoti būdo problemai spręsti.

Kol tėveliai atvirai kalbėjosi su savivaldybės mere, vaikai pasinėrė į originalias, kūrybines dirbtuves: piešė ant ledo, gamino spalvingus, šviesių minčių pripildytus magnetukus.

Įdomus kūrybinis procesas mažuosius įsuko akimirksniu, buvo gera stebėti, kaip noriai vaikai tapė, lipdė, atrasdami vis naujas formas, technikas, ieškodami kažko naujo ir nepatirto. Malonus netikėtumas – susitikime dalyvavęs tėvelis pasiūlė klubo veiklas pritaikyti ne tik mamoms, bet ir tėvams, pavadinti klubą „Šeimos klubu“.

Džiugu, jog bibliotekoje veikiantis klubas kaskart pasipildo naujais nariais, yra matomas ir lankomas. Klubos veiklos yra atviros visoms mažylius auginančioms mamoms, tėčiams ir, žinoma, vaikučiams. Tai puiki erdvė šeimoms bendrauti, džiaugtis, dalintis, ieškoti bei mokytis.

Vyr. bibliotekininkė Solveiga Pempienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close