„Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai atstovavo Lietuvai jaunimo kongrese Paryžiuje

Tarptautinio produktyviojo mokymosi mokyklų ir projektų tinklo (INEPS) nariai organizavo jaunimo kongresą „Europos identitetas“. 2017 m. jaunimo suvažiavimas vyko Paryžiuje vasario 27 d.−kovo 4 d. Jame dalyvavo Vokietijos, Graikijos, Lietuvos ir Prancūzijos mokinių komandos. Lietuvai kongrese atstovavo Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai.

Jaunimo susitikimų tikslas – bendrauti su skirtingų kultūrų bendraamžiais, mokytis pažinti vieniems kitus, keistis patirtimi, įsitraukiant į įvairaus pobūdžio veiklą tobulinti socialinius, darbo grupėje įgūdžius ir stiprinti pasitikėjimą savimi. Lietuvai jaunimo kongrese atstovavo Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 9 klasės mokinių komanda: Ilona Pranckevičiūtė, Emilija Kokanskytė, Elvinas Žemaitis ir Splendid Mykolas Didla. Juos lydėjo mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, mokytojos Edita Ramanauskienė, Vytautė Kurtovienė, Adelė Berezovskaja.

Prancūzų Académie de Créteil komandos organizuojamo renginio metu vyko užsiėmimai, kuriuose mokiniai atrado prancūzų kultūrai būdingus bruožus, mokinių seminarai, mokymosi dirbtuvės ir panašūs renginiai. Detali kongreso savaitės programa buvo rengiama kartu su dalyviais, kurie patys galvojo ir rinkosi veiklas, užsiėmimus ir mokyklas, kuriose norėjo apsilankyti.

Mokiniai rungtyniavo sportinėse varžybose, gamino mozaikas, dalyvavo dramos pamokoje, debatuose, susipažino su įvairių tautų kulinariniu paveldu, patys galėjo paruošti graikų, vokiečių, prancūzų ir lietuvių virtuvės patiekalų. Labai nustebino viešnagė pas siaubo istorijų kūrėją, kuris savo namuose yra įkūręs siaubo muziejų. Paviešėję rašytojo namuose, vaikai keliavo į garsiąsias Per Lašezo kapines, kuriose palaidota daug žinomų žmonių: rašytojai Oskaras Vaildas, Onorė de Balzakas, dainininkė Edita Piaf ir kiti. Vizito Paryžiuje kulminacija buvo priėmimas pas Sen Deni (Paryžiaus priemiesčio) merą. Išklausę mero kalbą ir pabendravę su mokytojais bei švietimo departamento atstovais supratome, kad produktyvus mokymasis, ieškant naujų ugdymo formų, skatinant mokinių motyvaciją, Prancūzijoje labai remiamas ir šalies, ir vietos savivaldybių. Merijoje mokiniams buvo įteikti sertifikatai, liudijantys dalyvavimą Jaunimo kongrese, bei dovanos su savivaldybės simbolika.

Organizatorių komandos vadovė Sabah Lameche bei visa komanda labai rūpinosi dalyvių užimtumu bei saugumu. Jaunimo kongresas buvo labai gerai organizuotas, vaikai neturėjo kada nuobodžiauti, jie daug išmoko, sužinojo, bendravo. Džiaugiamės, kad lietuvių komanda turėjo galimybę dalyvauti šiame kongrese.

PM mokytoja Edita Ramanauskienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close