Naujosios Ūtos kraštas išgyvena nelengvus laikus

Kovo pradžioje ataskaitinis susirinkimas vyko vienoje pagal gyventojų skaičių mažiausioje Naujosios Ūtos seniūnijoje. Seniūnijos 2016 metų ataskaitą pristatė seniūnas Algis Aliukevičius.

 

Seniūnas apgailestavo, jog 2016 metais pagal statistiką seniūnijoje sumažėjo jaunimo. Jaunesnius žmones labiau keitė brandesnio amžiaus gyventojai, o gyventojų natūralaus prieaugio rodiklis sumažėjo net keturis kartus – 2016 metais seniūnijoje mirė 19 gyventojų, o gimė tik 5.

 

Mažą jaunimo prieaugį ir bendrą emocinę gyventojų būseną seniūnas grindė ir tuo, jog seniūnijoje „verslas apgailėtinas“. Čia tėra tik viena kita smulki įmonė, jose dirba tik po keletą darbuotojų. Kai kurios šių įmonių akivaizdžios veiklos seniūnijoje net nevykdo.

 

Pagal savo išgales Naujosios Ūtos seniūnijoje tvarkomi keliai. Ypač daug dėmesio skiriama žemės ūkio technikai, kuri gadina kelius. Apribojimai bei skirtos nuobaudos tokios technikos savininkus privertė susimąstyti ir nebedaryti tokių pažeidimų. A. Aliukevičius minėjo, kad siekiant išsaugoti kelius seniūnijoje bus įrengti ir kiti įvairius apribojimus nustatantys kelio ženklai.

 

Taip pat seniūnas priminė gyventojams, kad kapinių šiukšlių konteineriai nėra skirti buitinėms bei pavojingoms atliekoms, todėl prie tokių konteinerių bus įrengtos vaizdo stebėjimo sistemos, piktybiškai savo atliekas į kapinių konteinerius verčiantys asmenys bus nustatyti ir patraukti atsakomybėn.

 

Prienų rajono savivaldybės tarybos narys, Bendruomenių asociacijos pirmininkas Vaidas Kupstas seniūnijos gyventojams priminė, kad visi yra vieno kaimo gyventojai, todėl reikia daugiau bendruomeniškumo. V. Kupstas kvietė matyti kaimynus, jiems padėti bei bendrauti.

 

Tuo tarpu Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas apgailestavo, kad Naujosios Ūtos seniūnijos gyventojų skaičius praėjusiais metais ženkliai sumažėjo, ir draugiškai juokavo, jog Šilavoto seniūnijos gyventojų skaičiui išaugus dėl atidarytų globos namų, Naujojoje Ūtoje gal reikėtų atidaryti pabėgėlių centrą.

 

Meras taip pat džiaugėsi, kad pavyko išspręsti ilgus metus nesibaigiančią problemą dėl nesutariančių kaimynų žemės, tiesa, šis sprendimas kainavo Savivaldybei – teko žemę išpirkti.

 

A. Vaicekauskas patvirtino ir gandus dėl naujo atliekų mokesčio, kuris įsigalios nuo liepos 1 d. Pasak jo, atliekų tvarkymo mokestis pigs tiems, kas rūšiuoja atliekas.

 

Naujosios Ūtos seniūnijos ataskaitiniame susirinkime nuskambėjo tik vienas gyventojų klausimas – dėl centralizuoto vandentiekio ir nuotekų sistemos. Pasak mero, dėl mažo gyventojų skaičiaus šios sistemos seniūnijoje nebus įrengiamos.

 

Ataskaitinio susirinkimo metu seniūnas padėkojo ilgamečiams pašto bei kultūros darbuotojams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close