Pakuonyje šurmuliavo žiemos palydėtuvės – Užgavėnių šventė. Į šventę susirinkę pakuoniškiai linksmai ir džiaugsmingai vijo lauk visiems jau gerokai spėjusią įgristi žiemą.
Užgavėnių persirengėliai – pulkas raganėlių, Lašininis ir Kanapinis, čigonės ir kiti šventės personažai su humoru ir gera nuotaika šokdino visus susirinkusius, spėjo ateitį miestelio gyventojams, ėjo ratelius ir, žinoma, vaišinosi Užgavėnių blynais, troškiniu ir kitais skanumynais… Kanapinis su Lašininiu ilgai ir atkakliai grūmėsi bei lenktyniavo, mušėsi maišais, kol pagaliau pergalę šventė Kanapinis. Žiemai teko pasitraukti, o Morė buvo sudeginta ant kaitraus Užgavėnių laužo…

Pakuonio laisvalaikio salės renginių organizatorė Renata Žibienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close