Žiemos palydų šventė Ašmintoje

Paskutinę žiemos dieną ašmintiškiai rinkosi į žiemos palydų šventę – Užgavėnes, kurias surengė Ašmintos daugiafunkcio centro darbuotojai.

Nuo ryto skambėjo muzika, po kaimą šurmuliavo ožiai, velniai, raganos, giltinės, pasitaikė ir emigrantų. Tai viename, tai kitame kaimo gale ginčijosi Lašininis ir Kanapinis, savo gerus darbus vardydami ir kaimo žmones linais ir taukais dosniai apdovanodami.

Popietę su didžiuliais triukšmais Užgavėnių karnavalas sugrįžo prie Morės. Šokdami aplink laužą šventės dalyviai demonstravo savo vikrumą ir apsukrumą, stipresnieji po žiemos išbandė jėgas traukdami virvę.

Kvepėjo skilandis, lašiniai, dešros ir gardūs, riebūs Užgavėnių blynai.

Visi, kas tik noro turėjo, linksminosi, vaišinosi ir kaip įmanydami pavasarį kvietė.

 

Ašmintos bibliotekos bibliotekininkė Rasa Šiugždinienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close