Birštono savivaldybėje Nacionalinį diktantą rašė 8 asmenys

Vasario 24 dieną, penktadienį, buvo rašomas dešimtasis VšĮ Pilietinės minties instituto organizuojamas Nacionalinis diktantas. Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Birštono savivaldybėje diktantą buvo galima rašyti didžiojoje savivaldybės posėdžių salėje ir Birštono gimnazijoje.

Nacionalinio diktanto rašyme Birštono savivaldybėje panoro dalyvauti 8 asmenys, o gimnazijoje jį rašė 101 mokinys ir 6 mokytojai.

Susirinkusiuosius per radiją pasveikino Nacionalinio diktanto vertinimo komisijos pirmininkė, Vilniaus Žemynos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Aldona Šventickienė.

Diktanto tekstu buvo pasirinkta Alvydo Šlepiko apysaka „Bedugnė“, kurią skaitė Marijus Žiedas.

Dėl raštingiausiojo vardo varžysis tie asmenys, kurie padarė tekste ne daugiau kaip 5–6 klaidas, jų darbai išsiųsti organizatoriams.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close