Popietė „Tauta gyvena kalboje“

Vasario 25 dieną Nemajūnų dienos centro salėje vyko renginys, skirtas lietuvių kalbos kultūros metams paminėti. Jį surengė Nemajūnų bibliotekos bibliotekininkė Eitmyra Grybauskienė, Dienos centro darbuotojos Jurgita Stikliuvienė ir Aida Galinytė. Susirinkusieji klausėsi mūsų krašto žmonių kūrybos ir smuikininkių Monikos Leščinskaitės ir Eglės Jakubauskaitės atliekamų muzikinių kūrinių. Savo eilėraščius deklamavo mūsų krašto garsintoja, aktyvi bibliotekos skaitytoja Ona Valerija Grybauskienė. Džiugu, kad popietėje apsilankė Birštono savivaldybės tarybos narė Angelė Kederienė ir perskaitė savo laišką anūkei į ateitį. Renginio metu buvo paminėtas mūsų krašto šviesuolis poetas Juozas Palionis. Juozo Palionio kūrybos eiles deklamavo Jurgita Stikliuvienė ir Viktorija Karpauskaitė. Su džiaugsmu visi klausėsi vaikų kūrybos. Savo sukurtas pasakas sekė Emilija Mielaikaitė ir Lukas Kunca. Nuotaikingais savo eilėraščiais džiugino Vakarė Grincevičiūtė, Enrika Grincevičiūtė, Airida Petkevičiūtė, Birutė Kastantanavičiūtė. Daug dėmesio gimtosios kalbos kultūrai yra skyręs ir Justinas Marcinkevičius, kuris rašė: „ Gimtųjų žodžių apkabintas, aš gyvas kalboje.“ Visi popietės dalyviai buvo pakviesti ir toliau kurti eilėraščius, pasakas, pasakojimus. Kurti vis dėl to reikia. Tai turi būti skatinama, organizuojama, vieša ir bendra. Dėkoju visiems popietės dalyviams ir kūrėjams.

 

Bibliotekininkė Eitmyra Grybauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close