Aplinkosaugininkai vykdo svarbias akcijas

Sausio mėnesį aplinkosaugininkai intensyviai vykdė aplinkosauginę akciją „Kaminukas“, kurios tikslas – siekti, kad kuo mažiau būtų teršiamas aplinkos oras, kad atliekos būtų tinkamai tvarkomos ir rūšiuojamos, o ne deginamos. Vykdant akciją „Kaminukas“ sausio mėnesį buvo surengti 4 reidai. Džiugina tai, kad grubių pažeidimų nenustatyta, o keletas asmenų įspėti, kad krosnyse būtų deginamas tik tokiam katilui skirtas kuras. Nežinia, ar tai nuolat vykdomų akcijų nuopelnas, ar didėjantis žmonių sąmoningumas bei rūpestis dėl savo ir aplinkinių sveikatos.

Sausio mėnesį taip pat buvo vykdomi reidai žvejybos ir medžioklės pažeidimams išaiškinti. Daugiau dėmesio buvo skirta lydekų apsaugai.

Primename, kad Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžia masalui naudoti gyvą žuvelę ir nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. draudžia gaudyti lydekas. Informuojame, kad lydekų gaudymas draudimo laikotarpiu panaudojant mėgėjiškos žūklės įrankius, taip pat panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu pagal nuo sausio 1 d. įsigaliojusį Administracinių nusižengimų kodeksą užtraukia baudą nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių bei priemonių konfiskavimu. Be to, pažeidėjams už neteisėtai sugautą vieną lydeką teks atlyginti 66 eurų žalą gamtai.

Sausio mėnesį vandens telkinius užklojus ledui, aplinkosaugininkai atliko deguonies matavimus Prienų rajono ežeruose. Džiugu, kad tikrintuose ežeruose (Lieliaus, Jiezno, Pazelvės, Verbliūdo) deguonies kiekis buvo pakankamas, žuvų dusimo nenustatyta.

Vykdydami valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę, Alytaus RAAD Prienų agentūros pareigūnai per sausio mėnesį surašė 9 administracinius teisės pažeidimų protokolus.

Surašyti net 7 administracinio teisės pažeidimo protokolai už žvejybą neturint mėgėjų žvejybos leidimo. Žvejyba neturint leidimo užtraukia įspėjimą ar baudą piliečiams nuo 10 iki 60 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Taip pat sausį buvo surašyti 2 administracinio teisės pažeidimo protokolai už netinkamą buitinių nuotekų tvarkymą. Nuotekos iš persipildžiusių rezervuarų buvo išpiltos į aplinką. Toks pažeidimas užtraukia baudą piliečiams nuo 60 iki 300 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 170 iki 1170 eurų. Taip pat asmenims, padariusiems tokį pažeidimą, tenka atlyginti žalą aplinkai. Primename, kad buitinių nuotekų rezervuarai turi būti sandarūs ir įrengti laikantis jiems nuotekų reglamente nustatytų reikalavimų, o juose kaupiamos nuotekos turi būti išvežamos į nuotekų valymo įrenginius, ir tai gali atlikti tik įmonės, turinčios tam leidimus.

  Raginame gyventojus nebūti abejingais ir, esant įtarimams, kad pažeidžiami aplinkos apsaugos reikalavimai, informuoti Prienų aplinkos apsaugos agentūrą tel. (8-319) 61732 (darbo valandomis) arba tel. 112 (ne darbo metu).

 

  Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Prienų agentūros informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close