Karaliaus Mindaugo turnyrą laimėjo „Žalgiris“, „Vytautas“ liko ketvirtoje vietoje (GALERIJA)

„Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro čempionais tapo Kauno „Žalgirio“ komanda. Savo žiūrovų palaikomi kauniečiai 84:63 be didesnio vargo susitvarkė su Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkais.

Technininė. Pirmajame kėlinyje už ginčus su varžovu technine pražanga buvo nubaustas „Žalgirio“ įžaidėjas Leo Westermannas.

Apdovanojimas. Įpusėjus pirmajam kėliniui už paramą Lietuvos sportui bei krepšiniui ir socialines iniciatyvas apdovanotas buvo „Tete-a-Tete“ kazino direktoriaus konsultantas Samoilas Kacas.

Nesportinė. Abipuse nesportine pražanga pirmajame kėlinyje buvo nubausti Simas Galdikas ir Antanas Kavaliauskas.

Mūšis. Rungtynes geriau pradėjo „Žalgiris“, mačo starte pirmavęs 5:0. Tuo tarpu „Lietkabelis“ pirmuosius taškus pelnė praėjus tik trims su puse minutės (5:3). Antroje pirmojo ketvirčio pusėje panevėžiečiai ir toliau strigo puolime, o tuo pasinaudoję aikštės šeimininkai po pirmųjų dešimties minučių pirmavo – 18:10.

Apdovanojimas #2. Antrojo kėlinio viduryje buvo suteiktas apdovanojimas „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkui Gediminui Žiemeliui už suteiktą paramą „Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyrui.

Banguotas žaidimas. Antrasis ketvirtis pažėrė nemažai intrigos – „Lietkabelis“ buvo priartėjęs iki 20:18, bet tada „Žalgiris“ vėl nutolo (32:24). Kėlinio pabaigoje panevėžiečiai pirmą kartą išsiveržė į priekį (32:33), bet persvaros ilgai neišlaikė – 34:33.

Apdovanojimas #3. Ilgosios pertraukos metu už džentelmeniškumą sporte ir gyvenime buvo apdovanotas ilgametis Lietuvos vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Techninė #2. Trečiajame kėlinyje technine pražanga už reikštas emocijas buvo nubaustas „Lietkabelio“ puolėjas Žygimantas Skučas.

Spurtas. Trečiojo ketvirčio pradžioje „Lietkabelis“ buvo išlyginęs rezultatą (36:36), tačiau po to sekė žalgiriečių spurtas 13:0, po kurio aikštės šeimininkai įgavo rekordinę persvarą (49:36).

Solidus žaidimas. Kėlinio pabaigą užtikrintai sužaidęs „Žalgiris“ prieš lemiamą ketvirtį pirmavo užtikrintai – 62:50.

Nesportinė #2. Ketvirtojo kėlinio pradžioje kieta kova tęsėsi toliau – šį kartą nesportine pražanga buvo nubaustas kauniečių gynėjas Renaldas Seibutis.

20. Kevinas Pangosas sumetė du baudos metimus ir „Žalgirio“ persvara tapo triuškinama (80:60).

Čempionai. Likęs rungtynių laikas tebuvo formalumas ir „Karaliaus Mindaugo taurę“ iškovojo „Žalgiris“ – 84:63.

Žalgiris“: Kevinas Pangosas ir Brockas Motumas po 14 tšk., Leo Westermannas 12 tšk., Edgaras Ulanovas ir Paulius Jankūnas po 10 tšk., Artūras Milaknis ir Antanas Kavaliauskas po 8 tšk.

Lietkabelis“: Benas Madgenas ir Simas Galdikas po 11 tšk., Kšištofas Lavrinovičius ir Donatas Tarolis po 9 tšk.

 

Paaiškėjo ir „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ bronzos medalių savininkai. Jais tapo antrajame kėlinyje į priekį pabėgę ir varžovų arčiau nebeprisileidę Utenos „Juventus“ krepšininkai, rungtynėse dėl trečiosios vietos 70:61 nugalėję Prienų-Birštono „Vytauto“ komandą.

Svarstyklės. Rungtynes sėkmingiau pradėjo „Vytauto“ ekipa, kuri įpusėjus pirmajam kėliniui turėjo 9 taškų pranašumą (13:4). Vis dėlto, tuomet spurtą 11:0 surengė „Juventus“ (13:15), kurie pirmavo ir po pirmojo kėlinio – 15:17.

Pabėgo. Antrajame kėlinyje „Juventus“ pratęsė sėkmingą žaidimą – uteniškiai buvo padidinę skirtumą net iki 18-os (26:44), o prieš ilgąją pertrauką pirmavo taip pat įtikinamai – 31:47.

Košmaras. Per pirmuosius du kėlinius „Vytautas“ pataikė vos 2 dvitaškius iš 18 mėginimų. Verta pažymėti, jog antrąjį dvitaškį įmetęs Tadas Klimavičius praktiškai jo neįmetė – puolėjo besileidžiantį metimą blokavo Ovidijus Galdikas.

Trio. „Juventus“ komandą pirmoje rungtynių dalyje į priekį tempė trys žaidėjai – Valdas Vasylius (14 tšk.), Aaronas Bestas ir Ovidijus Galdikas (abu po 12 tšk.)

Atkovoti kamuoliai. Dėl prasto „Vytauto“ pataikymo smarkiai skyrėsi komandų atkovoti kamuoliai: prieniškiai sugriebė 15 atšokusių kamuolių, kai tuo tarpu „Juventus“ – net 30.

Amerikietiškieji kalneliai. Trečiajame kėlinyje „Juventus“ surengė dar vieną atkarpą, po kurios įgavo 20-ies taškų pranašumą (33:53). Tuomet sekė „Vytauto“ spurtas 14:3 ir prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė vienženklis skirtumas – 47:56.

Dvigubas dublis. „Juventus“ vidurio puolėjas Ovidijus Galdikas surinko galingą dvigubą dublį – aukštaūgis pelnė 18 taškų ir atkovojo 11 kamuolių. Arti dvigubo dublio taip pat buvo ir jo komandos draugas Jamaras Diggsas, kuris surinko 11 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Bronza. Ketvirtajame kėlinyje „Vytautas“ dar bandė griebtis šiaudo (55:60), tačiau šaltus nervus išlaikęs „Juventus“ šventė pergalę ir iškovojo bronzos medalius – 61:70.

Vytautas“: Tomas Delininikaitis ir Regimantas Miniotas po 11 tšk., Tadas Klimavičius 9 tšk., Vytenis Lipkevičius (10 atk. kam.) ir Artūras Valeika po 8 tšk.

Juventus“: Ovidijus Galdikas (11 atk. kam.) 18 tšk., Valdas Vasylius 17 tšk., Aaronas Bestas 12 tšk., Jamaras Diggsas (9 rez. perd.) 11 tšk.

LKL

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close