Prieniškiai rašė Lietuvos vardą degančiais laužais

Foto: Rimvydas Strikauskas

Prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ prisijungė ir prieniškiai, perėmę estafetę iš Birštono ir organizavę pilietinę akciją „Užrašyk Lietuvos vardą kitaip“. Vasario 3 d. vakarą Revuonos parke, aikštelėje prie Nemuno kilpų regioninio parko Prienų lankytojų centro, vienu šviečiančiu žodžiu LIETUVA suliepsnojo dešimtys mažų laužų, o už jų – žmonių siluetais iškilo šviečiantys „Gedimino stulpai“.

Iš paukščio skrydžio vaizdas atrodė gal ir įspūdingesnis, didingesnis, bet ir žemai sklandė pakili nuotaika. Žmonių širdys plakė vienu ritmu, visus vienijo pasididžiavimo, bendrystės jausmas, o renginį vedusi Zita Kuzminskienė linkėjo visiems patirti, kaip gera džiaugtis tuo, ką turime: laisve, taika, vieni kitais ir Lietuva… Ir nors įkyriai gnaibė šaltukas, susirinkusieji neskubėjo skirstytis – šildėsi prie laužų, dainavo dainas, šnekučiavosi.

Dainomis akciją, kurią organizavo Prienų r. savivaldybė, Kultūros ir laisvalaikio centras, VĮ „Prienų miškų urėdija“, Nemuno kilpų regioninis parkas, UAB „Prienų butų ūkis“ ir Prienų seniūnija, papuošė Prienų „Žiburio“ gimnazijos choristai, aktyviai prisijungė Prienų gyventojai. Juos pasveikino ir mero sveikinimus bei palinkėjimus perdavė mero patarėja Jūratė Zailskienė. Ji pabrėžė, kad, užrašę Lietuvos vardą kitaip, prieniškiai estafetę perdavė Marijampolei, kuri mielai sutiko ją tęsti.

Ši akcija – puiki proga susivienyti ir skleisti akcijos idėją kuo plačiau. Akcija buvo nufilmuota ir užfiksuota nuotraukose, kurias bus galima pamatyti Prienų r. savivaldybės ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro internetinėse svetainėse.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close