Apetitas auga bevalgant – naujausių technologijų gamintojai nežada sustoti

Niekas nepaneigs, kad pastarieji keli metai – technologijų ir inovacijų aukso amžius. Mūsų kasdienybę papildė virtualios realybės įrenginiai, skraidyklės, riedžiai ir begalė kitų daugybe funkcijų pasižyminčių prietaisų. Bendrovės „ACME Europe” Produktų plėtros skyriaus vadovas Ignas Rumbutis 2016-aisiais aplankęs ne vieną naujausių technologijų parodą ir neseniai grįžęs iš vartotojų elektronikos parodos „CES“ dalijasi įžvalgomis apie naujausių technologijų tendencijas.

Didysis tautų judėjimas arba produktų grupių susijungimas

Anot specialisto, vienas iš pirmųjų dalykų, pastebėtų paskutinėje lankytoje parodoje, yra produktų grupių susijungimas. „Sąlyginai naujai sukurti produktai, nepriklausę jokiai bendrai kategorijai, dabar jungiasi į vieną. Pavyzdžiui, skraidyklių gamintojai pristatė skraidykles su veiksmo-aktyvaus sporto kameromis. O veiksmo-aktyvaus sporto kamerų gamintojai, savo ruožtu, pristatė specialius dėklus, leidžiančius jau turimą kamerą pritvirtinti prie skraidyklės ir trijų ašių stabilizatorius (angl. gimbal) geresnei vaizdo įrašo kokybei užtikrinti. Virtualios realybės akinių kūrėjai trūkstamo turinio problemą išsprendė pristatydami 360° kameras, leidžiančias patiems sukurti turinį virtualios realybės akiniams.“,– įžvalgomis dalijasi I. Rumbutis.

Produktai seni, aksesuarai nauji

Kaip teigia I. Rumbutis, išmanieji telefonai ar, pavyzdžiui, ausinės itin daug technologiškai nepasikeitė per pastaruosius metus. Tačiau stipriai į priekį pažengė jiems skirti aksesuarai. „Neseniai vykusioje vartotojų elektronikos parodoje „CES“ jau buvo galima išvysti ne tik sparčiai populiarėjančių 360° kamerų, bet ir specialių objektyvų, kuriuos tiesiog uždėjus ant telefono filmuojama 360° kampu.“,– įspūdžiais dalijasi „ACME Europe“ specialistas. „Gerai pažįstamos ausinės komplektuojamos su virtualios realybės akiniais ar pristatytos žaidimų valdymo pultų ir virtualios realybės akinių kombinacijos.“,– priduria I. Rumbuts.

Produktai 2016 metais užlipę ant pjedestalo žengia dar toliau

Viena iš pastarųjų metų naujovių – skraidyklės. Pirmieji rinkoje pasirodę įrenginiai buvo gana paprasti ir turintys ne itin daug funkcijų be paties sklandymo ore. Tačiau, kaip teigia specialistas, dabar jau galima rasti skraidyklių, kurios pakelia žmogų, gabena krovinius ar veikia net po vandeniu. Dar viena gera žinia –vartotojui prieinama kaina. „Skraidyklių gamybos technologija tobulėja, todėl normalu, kad kaina krenta. Netrukus „ACME Europe“ asortimente atsiras skraidyklė, pagaminta iš lankstaus plastiko, todėl bus itin atspari smūgiams, vandeniui ir kainuos apie 50 eurų.“,– teigia I. Rumbutis.

„Dėvimoji elektronika savo asortimentą pildo spalvomis, skirtingais modeliais ir dizaino sprendimais. Taip pat labai aktuali ir sveikatos tematika, todėl stengiamasi integruoti kuo daugiau funkcijų, skirtų sveikatos būklei stebėti. Pulsometru neapsiribojama. Vienas iš įdomesnių sprendimų – išmaniosios apyrankės, skirtos tam tikros sporto šakos atstovams, pavyzdžiui, golfo žaidėjams.“,– teigia I. Rumbutis. „Taip pat vis dar išlieka tendencija į tradicinius laikrodžius integruoti naujas, išmanias funkcijas. O daugiau naujovių dėvimojoje elektronikoje ateinančiu metu galima tikėtis drabužių kategorijoje.“,– priduria specialistas.

Automobilių industrija elektronikos parodoje

Kiek netikėtas buvo toks aktyvus didžiųjų automobilių gamintojų dalyvavimas vartotojų elektronikos parodoje. „Tokie gamintojai kaip „Volkswagen“, „Mercedes-Benz“, „Toyota“ ir kiti pristatė elektra varomus automobilius, kai kurie iš jų buvo savavaldžiai. Kasmet šioje parodoje automobiliams skiriama vis daugiau dėmesio, nes panašu, kad ateityje elektroniniai automobiliai taps masinio naudojimo.“,– priduria I. Rumbutis.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close